Aktier: Opturen på Wall Street fortsætter efter løfter fra Janet Yellen

Der er igen onsdag fremgang på det amerikanske aktiemarked, hvor investorerne glæder sig over løfter fra den amerikanske centralbank, der ikke har alt for travlt med at stramme pengepolitikken.

Læs mere
Fold sammen

Efter kort tids handel stiger de tre toneangivende amerikanske aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, med 0,6-0,8 pct. og følger dermed tendensen fra tirsdag, hvor fremgangen var på 0,6-1,7 pct.

Janet Yellen, chef for den amerikanske centralbank, slog tirsdag fast, at centralbanken vil hæve renten i et roligt tempo, da der fortsat er stor usikkerhed i den globale økonomi grundet en lav oliepris og en kinesisk vækst under pres.

- Langsomme renteforhøjelser er vigtigt for markedet i øjeblikket. Yellen har taget kontrollen tilbage, efter at flere Fed-medlemmer tidligere har varslet en renteforhøjelse i april, siger Kully Samra, kundechef ved kapitalforvalteren Charles Schwab, til Bloomberg News.

Kort før handelsstart kunne investorerne desuden læse den nyeste statistik om det amerikanske arbejdsmarked i form af den private jobrapport ved navn ADP.

Rapporten viste en jobvækst på 200.000 i marts, hvilket var nogenlunde på linje med økonomernes forventninger, der ifølge Bloomberg lød på 195.000 nye job.

ADP-rapporten bliver betegnet som forløberen til den officielle arbejdsmarkedsrapport, som bliver offentliggjort fredag og blandt økonomer opfattes som det vigtigste nøgletal.

- ADP-jobrapporten viser, at arbejdsmarkedet fortsat er et af de lyseste punkter i amerikansk økonomi. Det er til trods for, at der har været tegn på, at amerikansk økonomi begyndte at bremse lidt op ved udgangen af 2015, og at den lave vækst nok er fortsat ind i begyndelsen af 2016, skriver Mikael Olai Milhøj, analytiker i Danske Bank, i en kommentar.

Blandt de amerikanske selskaber er der fokus på flyproducenten Boeing, som ifølge CNN Money gør klar til at fyre 4000 ansatte som følge af en lavere efterspørgsel på fly og pres fra konkurrenten Airbus.

Fyringsrunden svarer til knap 2 pct. af den samlede medarbejderstab. Mens 4000 formentlig vil være kede af udsigten til en fyreseddel, så har aktionærerne lidt mere at glæde sig over. Aktien stiger 0,6 pct. i den indledende handel.

Fremgang er der også til selskabet Lululemon, der fremstiller tøj til fitness og motion, men stigningen er dog markant større.

Selskabet leverede i fjerde kvartal en indtjening per aktie på 0,85 dollar, hvilket overgik forventningerne om en indtjening på 0,80 dollar.

Det er ifølge Bloomberg News besparelser i forsyningskæden, som er forklaringen bag overraskelsen. Lululemon-aktien stiger knap 10 pct. i de første handler onsdag.