Aktier: Optur til Genmab og Novo gav status quo i C20

Læs mere
Fold sammen

. Stigninger til Genmab, Pandora og Novo Nordisk holdt det danske aktiemarked oppe mandag, hvor aktiviteten var dæmpet af en bankhelligdag i Storbritannien.

C20 Cap-indekset lukkede i 1166,47, hvilket var knap 0,1 pct. lavere end fredagens slutniveau.

Den indekstunge Novo Nordisk-aktie var i fokus i mandagens handel efter en positiv nyhed sent fredag.

Medicinalkæmpen kan fremover markedsføre, at selskabets bedst sælgende diabetesmiddel, Victoza, nedsætter risikoen for alvorlige hjerte-kar-hændelser. Godkendelsen gælder det lukrative amerikanske marked.

- Det var i høj grad ventet, at Novo Nordisk ville få godkendelsen, men det er en positiv nyhed, så det er naturligt, at aktien får lidt medvind, siger Martin Munk, der er aktierådgiver i Jyske Bank.

Novo-aktien steg 0,6 pct. til 259,70 kr., hvilket var overgået af Genmab-aktien, som lukkede 1,7 pct. højere i 1425 kr. Der var også medvind til Pandora, der startede ugen med en stigning på 1,4 pct. til 661 kr.

Omvendt huserede Jyske Bank i bunden af C20 med et fald på 1,6 pct. til 383,40 kr., uden at der var nyheder fremme om banken.

Blandt de mellemstore virksomheder var der nyt om SAS, der ifølge flere medier kan stå foran en kommende strejke blandt flyselskabets piloter. Aktien faldt 2,7 pct. til 14,30 kr.

Entreprenørkoncernen Per Aarsleff offentliggjorde regnskab for tredje kvartal, der viste en stigning i driftsoverskuddet før skat og renter til 136 mio. kr. fra 130 mio. kr. i samme periode året før.

Selskabet opjusterede forventningerne til året og regner nu med en omsætningsvækst på 6 pct. fra tidligere 5 pct. Aktien steg 3,4 pct. til 1225 kr.

Parken Sport & Entertainment, der blandt andet ejer fodboldklubben FCK, kunne melde om fremgang på toplinjen i andet kvartal, og samtidig blev bundlinjen løftet til 11,8 mio. kr. fra 8,9 mio. kr. i samme periode året før - blandt andet takket være salget af landsholdsangriberen Andreas Cornelius til italienske Atalanta. Parken-aktien faldt 3,4 pct. til 86,50 kr.

Der var også pres på Bavarian Nordic-aktien, der dykkede 4,9 pct. til 409,50 kr., efter at både Danske Bank og finanshuset Cowen droppede deres købsanbefalinger til fordel for "neutral".

Euroinvestor nedjusterede for andet regnskab i træk forventningerne til 2017. Aktien sluttede uændret i 9,30 kr.

Virksomheden Bording, der leverer løsninger inden for markedsføring og kommunikation, måtte se indtjeningen vige i andet kvartal som følge af en række tilpasninger på personalefronten. Aktien faldt 3,8 pct. til 770 kr.

/ritzau/FINANS