Aktier: Optur til FLS og tæsk til NNIT

FLSmidth skiller sig positivt ud torsdag middag i et ellers negativt dansk eliteindeks, der startede dagen stort set uændret, men i løbet af formiddagen begyndte at sive.

Ved 11.30-tiden ligger C25-indekset 0,6 pct. lavere i 1152,62 efter fald i 17 af indeksets 25 aktier. Faldet kommer efter en pæn fremgang onsdag, hvor det efter en stigning på 1,3 pct. nåede det højeste niveau siden september sidste år.

- Det danske marked outperformede i går, men trækker sig lidt tilbage i dag, hvor børserne i resten af Europa ligger næsten uændrede. Der er nogle af aktierne i C25, som svinger pænt, men det skal også tages med, at det er under meget lav likviditet, siger Nikolaj Holmsgaard, som er ansvarlig for aktiehandel hos ABG Sundal Collier.

Det afdæmpede aktivitet skyldes ferieperioden og at markederne i USA torsdag holder lukket på grund af den amerikanske uafhængighedsdag.

- I C25 er volumen 30 pct. under et 20 dages gennemsnit, så alt andet lige skal der ikke lige så meget til for at bevæge aktierne, konstaterer Nikolaj Holmsgaard.

FRA TOP TIL BUND

To af onsdagens vindere, Demant og GN, ligger torsdag middag i bunden af eliteindekset med et fald til Demant på 2,5 pct. til 208,60 kr. og et dyk i GN-aktien på 2,3 pct. til 321,90 kr.

I modsatte ende af skalaen ligger FLSmidth med en stigning på 2 pct. til 296 kr. efter nyheden om, at de finske selskaber Metso og Outotec, der arbejder inden for samme branche som FLSmidth med udstyr og services til mineindustrien, har besluttet at kombinere deres aktiviteter på området.

Selskab Kurs Ændr. %

- Nu skal Metso og Outotec den kommende tid til at bruge kræfter på sammenlægning, hvilket kan fjerne noget fokus fra driften og måske give en positiv afsmittende effekt på FLSmidth, siger Nikolaj Holmsgaard om stigningen til FLSmidth.

Uden for C25 er der store kurstæsk til NNIT, som kort før lukningen onsdag oplyste, at Pandora sandsynligvis vil opsige sin aftale med selskabet, før den oprindeligt udløber i april 2021. Aftalen med Pandora gav i 2018 NNIT en omsætning på 190 mio. kr.

NNIT-aktien ligger torsdag middag 8,5 pct. lavere i 111,80 kr. efter et fald på blot 0,3 pct. onsdag.

Selskab Kurs Ændr. %

- Nyheden kom lige før børslukketid onsdag, og markedet nåede nok ikke for alvor at gøre op med sig selv, hvad man skulle gøre. Pandora er den næststørste kunde efter Novo Nordisk, så man begynder at spekulere i, om det går ud over de langsigtede forventninger, siger Nikolaj Holmsgaard.

Den sandsynlige opsigelse vil ikke påvirke NNIT's forventninger til i år, men de langsigtede finansielle mål skal kigges igennem, fremgik det af onsdagens meddelelse. SEB har efter nyheden sænket anbefalingen af aktien til "sælg" fra "køb" og kursmålet til 100 kr. fra 155 kr.

ANALYSENYT TIL DANSKE BANK

Der er analysenyt om Danske Bank, som hos svenske SEB har fået sænket kursmålet til 125 kr. fra 137 kr. Anbefalingen er uændret "køb", fremgår det af Bloomberg News. Danske Bank ligger uændret i 104,05 kr.

Selskab Kurs Ændr. %

ISS, der ligger 0,2 pct. højere i 196 kr., har også være i analytikernes søgelys med en sænkning af kursmålet til 190 kr. fra 200 kr. hos Goldman Sachs. Anbefalingen er fortsat "sælg" fra den amerikanske finansgigant.

For Coloplast sænkes anbefalingen til "hold" fra "køb" hos tyske Commerzbank. Men kursmålet hæves til 747 kr. fra 700 kr. for medicoaktien, der ligger 1,1 pct. lavere i 790 kr.

Selskab Kurs Ændr. %

Imens har norske DNB løftet kursmålene på forsikringsduoen Tryg og Topdanmark. Kursmålet for Tryg hæves til 210 kr. fra 190 kr., og Topdanmark får sit kursmål løftet til 370 kr. fra 350 kr. Tryg falder 0,6 pct. til 219 kr., mens Topdanmark ligger 0,5 pct. højere i 380 kr.

ritzau/FINANS