Aktier/: Optimistiske investorer strøer stigninger om sig

Læs mere
Fold sammen

Der bliver handlet aktier i positivt territorium på det danske aktiemarked onsdag morgen, hvor de optimistiske investorer sørger for at sende det ledende C20 Cap-indeks mod nye højder - om end stadig et stykke fra ny lukkerekord.

Efter kort tids handel stiger C20 Cap-indekset med omkring 0,4 pct. til 1058,74. Dermed er indekset efter en stille tirsdag igen på rette vej, hvis det vil nå rekordterritorium. Seneste lukkerekord er dateret 20. juli, hvor eliteindekset sluttede i 1063,86.

- Gårsdagens halvsløje udvikling på de europæiske aktiemarkeder har givet plads til en positiv stemning i dag, hvor det fornyede fald i euro og den bedre stemning omkring de kinesiske vækstudsigter vil være understøttende, skriver seniorstrateg Tine Choi Danielsen fra Nordea i en kommentar.

Selv om der onsdag ikke er regnskaber fra nogen af C20-selskaberne, så bliver tirsdagens halvårsregnskab fra DSV stadig fordøjet blandt analytikere og investorer. Transport- og logistikkoncernen, der onsdag stiger 1,9 pct. til 247,50 kr., trykkede speederen i bund i et generelt pænt andet kvartal, som også gav anledning til en opjustering for helåret.

Efter regnskabet har Nordea hævet sin anbefaling af aktien til "køb" fra tidligere "hold", og samtidig er kursmålet løftet med 25 kr. til 275 kr.

En række andre finanshuse har også været ude og sætte højere kursmål for DSV-aktien. Jefferies løfter sit kursmål til 280 kr. fra 260 kr., mens Nomura har løftet sit til 273 kr. fra 250 kr. Begge huse har anbefalingen ”køb”. Derudover har RBC øget sit kursmål til 270 kr. fra 245 kr. og gentaget en ”overvægt”-anbefaling, viser data fra Bloomberg.

Torsdag morgen følger de næste C20-regnskaber fra Novo Nordisk og Novozymes, som onsdag henholdsvis stiger 0,7 pct. til 410 kr. og ligger stort set uændret i 361,80 kr.

I løbet af dagen kan begge aktier blive påvirket af, at onsdagen er sidste chance for investorerne til at positionere sig forud for de to regnskaber for andet kvartal.

En række regnskaber fra udenlandske konkurrenter kan allerede nu give grund til bekymring for Carlsberg, selv om det først er 19. august, at der kommer tal for andet kvartal fra den danske bryggerikoncern, som stiger 0,3 pct. til 597,50 kr.

I en skriftlig kommentar vurderer Frans Høyer, senioraktieanalytiker i Jyske Bank, at baseret på regnskabet for andet kvartal fra Heineken, der er den sidste af de fire Carlsberg-peers, som Jyske Bank følger, samt observationer om ugunstigt vejr i andet kvartal og starten af tredje kvartal, fastholder han en forsigtig holdning til den drastiske nedgang i det russiske ølmarked og svagheden på det vesteuropæiske marked.

Uden for C20-selskabet er der onsdag morgen kommet regnskaber fra Ringkjøbing Landbobank, Greentech og Banknordik.

Reaktionen oven på de tre andet kvartalsregnskaber er, at Ringkjøbing Landbobank stiger 2,5 pct. til 1540 kr., Greentech ligger uændret i 8,70 kr., mens Banknordik falder 0,4 pct. til 129,50 kr.

/ritzau/FINANS

 

Dan Petersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk