Aktier: Optimistisk start på regnskabsmættet dag

De amerikanske aktiehandlere tager optimistisk hul på en travl handelsdag, hvor der fra start ses stigninger i de tre ledende indeks - S&P 500, Nasdaq og Dow Jones på 0,4-0,5 pct.

Læs mere
Fold sammen

Langt over 100 selskaber er klar med regnskaber, som er offentliggjort før handelsstart eller bliver det efter afslutningen på dagens handel. Men mere overordnet kan markedsdeltagerne rette opmærksomheden mod de beslutninger, som den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil offentliggøre efter sit todages rentemøde, der sluttes onsdag aften. Men forventningerne går i altovervejende grad i retning af uændret rente frem mod en rentestigning i næste måned.

Blandt dagens regnskabsaktuelle aktier er kosmetikgiganten Estee Lauder, der løfter sig 10,6 pct. i den indledende handel.

Selskabet har før åbningen har præsenteret et regnskab for sit første kvartal med et overskud per aktie på 1,21 dollar mod et ventet overskud på 0,97 dollar. Også salget oversteg estimaterne, og på baggrund af kinesisk fremgang har selskabet opjusteret sine forventninger for hele regnskabsåret.

GPS-elektronikselskabet Garmin har bidraget til den positive stemning med et regnskab, der viste en indtjening per aktie på 75 cent, mens markedet havde ventet et overskud på 66 cent per aktie. Og også her følges den positive udvikling på vej med en opjustering, og belønningen er et plus på 3,6 pct. kort efter handelsstart.

Omvendt er der drøje hug til Envision Healthcare, der straffes for en nedjustering af forventningerne, som bekymrer handlerne. Aktierne styrter 34,6 pct. ned kort efter handelsstart.