Aktier: Optimistisk amerikansk tilgang før rentereferat

Med stigninger på 0,5-0,6 pct. i de ledende aktieindeks - S&P 500, Nasdaq og Dow Jones - i de første handler lever de amerikanske aktiemarkeder mere end op til det løfte, der var givet allerede i handlen med futures før handelsstart.

Læs mere
Fold sammen

Siden bunden blev nået i august, har det brede S&P 500-indeks nu løftet sig 9,8 pct., noterer Bloomberg News.

I fravær af de store regnskabsnyheder ser handlerne hen mod aftenens referat fra rentemødet i den pengepolitiske komité FOMC i den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed).

Referatet læses i lyset af stærk tiltro til, at Fed vil hæve renterne for første gang i ni år på FOMC-mødet i december. Ikke mindst den positivt overraskende beskæftigelsesrapport for oktober bekræfter den antagelse, som efterlader mest spænding om hastigheden, hvormed renten forhøjes. Beslutningstagerne i Fed har gentagne gange forsikret om, at renteforhøjelsen vil ske "gradvist."

Selskabsspecifikt har aktiehandlerne fået regnskab fra byggemarkedskæden Lowe's, der leverede tal for tredje kvartal 2015/16, der var lidt bedre end markedets forventninger, og selskabet fastholdt sin egen prognose for hele året.

Omsætningen steg til 14,4 mia. dollar fra 13,7 mia. dollar, og bundlinjen voksede til 736 mio. dollar fra 585 mio. dollar. Det gav et resultat per aktie på 80 cent, hvilket var 2 cent mere end ventet ifølge Bloomberg News.

Lowe's løftes 0,3 pct. fra handelsstart.

Fairchils Semiconductor International stiger 9,2 pct., efter at ON Semiconductor Corp. har erklæret at ville købe selskabet for 2,4 mia. dollar.

Omvendt belastes Staples af forventninger om negativ effekt af en stærkere dollar på selskabets indtjening i fjerde kvartal. Det er selskabet selv, der formulerer bekymringen, som straffes med et kursfald på 3,0 pct.

Markedet afventer onsdag regnskab fra L Brands, der forhandler skønhedsprodukter og tilbehør. Aktien falder på forhånd 0,2 pct.

Indtil nu har 74 pct. af de S&P 500-selskaber, der har offentliggjort regnskaber, slået analytikernes indtjeningsestimater, oplyser Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

 

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk