Aktier: Optimismen vendte tilbage hos investorerne

Der var god stemning på de europæiske aktiemarkeder fredag.

Læs mere
Fold sammen

De toneangivende indeks steg med 0,6 pct. i London, 0,4 pct. i Paris og 0,5 pct. i Frankfurt. Samlet blev det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks løftet med 0,6 pct. til 363,09.

Dermed fortsatte den stigende optimisme på de europæiske aktiemarkeder fra torsdag i løbet af fredagen. Det var styrket tro på fremtiden, der gav investorerne handlelyst på ugens to sidste markedsdage.

- Vi kan meget vel stå over for, at der ikke kommer nogen renteforhøjelse fra den amerikanske centralbank og en udvidelse af stimuliene fra Europa og i Japan. Det giver et boost til aktierne. Samtidig er oliepriserne kommet sig lidt, og indtjeningerne i USA og Europa har ikke været så ringe, forklarede John Plassard, senioraktiehandler ved Mirabaud Securities, til Bloomberg News.

På selskabssiden var der størst fremgang til den franske detailkæmpe Carrefour, som gik 6,3 pct. frem til 28,90 euro efter at have kunnet rapportere om en forbedret omsætning.

Den britisk-schweiziske minegigant Glencores aktie løftedes med 1,5 pct. til 116,00 pence, efter at kapitalforvalteren Blackrock havde øget sin position i mineselskabet.

Blandt de selskaber, der fik aktiehøvl fredag, var den tyske modegigant Hugo Boss, der har haft svigtende salg i Kina og USA gennem tredje kvartal. Hugo Boss-aktien gled fredag med 10,9 pct. til 91,11 euro.

Også det svenske industrikonglomerat SKF skuffede med sit regnskab. Godt nok kom SKF ud af tredje kvartal med en stigning i omsætningen, men til gengæld dykkede driftsresultatet. SKF-aktien sank med 7,3 pct. til 144,00 svenske kr.