Aktier: Optimismen i USA bøjer af sammen med oliepriserne

Efter et skift til fald fra stigning i oliepriserne ser de amerikanske aktiemarkeder lettere mistroisk frem mod en travl torsdag, hvor lidt over 100 selskaber ventes at fremlægge regnskaber nogenlunde ligeligt fordelt mellem før åbningen og efter åbningen.

Læs mere
Fold sammen

En stigning tidligere på dagen med afsæt i højere oliepriser og den faldende dollarkurs har fortonet sig, og torsdag før åbningen indikerer handlen med futures i de toneangivende indeks et fald for S&P 500 på 0,5 pct., på 0,4 pct. for Dow Jones og et fald på 0,5 pct. for Nasdaq-aktierne.

Før åbningen ligger prisen på den amerikanske WTI-olie 1 pct. lavere i 31,96 dollar per tønde.

Onsdag gav stigende oliepriser klangbund for en stigning på 0,5 pct. for det brede S&P 500-indeks, på 1,1 pct. for de tunge Dow Jones-aktier, mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset faldt 0,3 pct.

Af konkrete selskabsnyheder kan markederne tage bestik af skuffende salgsforventninger fra kameraproducenten Gopro, der ikke har haft den ventede succes med modellen Hero 4. Aktien falder 14,4 pct. i formarkedet.

Olieselskabet Conocophillips' aktie falder 5,9 pct. i formarkedet i ærgrelse over et større kvartalsunderskud end ventet og en reduktion af udbyttet.

Og tobaksgiganten Philip Morris mister 3,7 pct. efter en skuffende 2016-prognose.

Blandt de prominente regnskabsaktuelle selskaber er torsdag også producenten af luksusvarer Ralph Lauren, der op til åbningen har offentliggjort en nedjustering af forventningerne. Aktien falder 10,4 pct. i formarkedet.

Makroøkonomisk har markederne tre sigtepunkter.

Antallet af nytilmeldte ledige i sidste uge steg til 285.000. Der var ifølge Bloomberg News ventet en tilgang på 278.000 nye arbejdsløse.

Senere ventes den endelige opgørelse over ordreindgangen for varige goder at vise et fald på 4,5 pct. for december, mens fabriksordrerne ventes at falde 2,8 pct. i december, hvilket ifølge Bloomberg News vil være det største fald i et år.