Aktier: Optimismen fortsat i højsædet på Wall Street

De amerikanske aktier fortsatte tirsdagens stigninger og lukkede på det højeste niveau i år onsdag. Dermed står marts til at blive en særdeles god måned for aktiemarkedet efter en stigning på over 6 pct. inden månedens sidste handelsdag.

Foto: LUCAS JACKSON. Janet Yellen.
Læs mere
Fold sammen

Onsdag var det fortsat den amerikanske centralbankchef Janet Yellens kommentarer til den fremtidige udvikling i pengepolitikken fra tirsdag, som støttede op om de risikobetonede investeringer.

S & P 500-indekset sluttede med et plus på 0,4 pct. i 2063,95. De tunge aktier i Dow Jones øgede 0,5 pct. til 17.716,66, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset steg 0,5 pct. til 4869,29.

- Vi ser en opfølgning på gårsdagens styrkelse efter Yellens kommentarer. Hun affejede enhver snak om stramninger - det var en fuldstændig blød tone, præcist som markederne ønskede det, og det har de reageret på. Nu står vi foran nogle vigtige data senere i denne uge, og regnskabssæsonen er lige om hjørnet, siger investeringschef Terry Morris fra National Penn Investors Trust Co. i Pennsylvania til Bloomberg News.

Markedets prissætning inkluderer ingen mulighed for en renteforhøjelse i næste måned, mens muligheden for en forhøjelse i juni er faldet til omkring 22 pct. efter Janet Yellens tale tirsdag fra 46 pct. inden, viser data fra Bloomberg.

Man skal helt frem til december for at finde en 50/50 chance for en renteforhøjelse. Det er på trods af, at topchef i Federal Reserve of Chicago, Charles Evans, onsdag sagde, at økonomien sandsynligvis vil være stærk nok til at retfærdiggøre to forhøjelser i 2016.

Torsdag morgen har udviklingen i USA en positiv - omend aftagende - effekt på de asiatiske aktiemarkeder, mens de amerikanske aktiefutures er løbet tør for momentum. De tre store futures falder 0,1-0,2 pct.

Fra nøgletalsfronten viste forløberen for fredagens arbejdsmarkedsrapport - ADP's beskæftigelsesrapport over det private amerikanske jobmarked - en stigning i jobskabelsen på 200.000 i marts. Økonomerne havde ventet en stigning på 195.000 job efter en stigning på 205.000 måneden inden.

Blandt de ti undersektorer i S & P-indekset var det igen teknologisegmentet, der lå i spidsen.

Yahoo var igen i top efter meldinger om, at selskabet er i færd med at sælge sin kerneforretning, søgning på internettet, såvel som koncernens asiatiske aktiver, der blandt andet indeholder en stor aktiepost i kinesiske Alibaba. Aktien steg 0,7 pct.

Apple steg til det højeste niveau siden midten af december efter en opjustering fra finanshuset Cowen & Co. til "køb" fra "neutral". Aktien lukkede 1,8 pct. højere.

Flyproducenten Boeing gør ifølge CNN Money klar til at fyre 4000 ansatte svarende til 2 pct. af arbejdsstyrken som følge af en lavere efterspørgsel på fly og pres fra konkurrenten Airbus. Aktien steg 1,8 pct.

Fitnesstøjkæden Lululemon leverede et overraskende godt regnskab for fjerde kvartal. Besparelser i forsyningskæden lød forklaringen på resultatet, som overgik forventningerne. Lululemon-aktien steg knap 11 pct.

/ritzau/FINANS