Aktier: Optimismen flyder over de asiatiske markeder

En uges konstante kursfald i Japan har fået en ende onsdag morgen, hvor en svækket yen giver yderligere pusterum til investorerne, der i stort tal opholder sig på sidelinjen, mens den japanske centralbank holder et to dage langt pengepolitiske møde, der afsluttes torsdag.

Foto: KAZUHIRO NOGI.
Læs mere
Fold sammen

>>Vi ser nogle opkøb i forventning af, at Bank of Japan vil lempe yderligere. Det kolliderer med bekymringerne over Storbritanniens mulige EU-exit og sender markedet frem og tilbage mellem positive og negative faktorer,<< siger chefanalytiker Masakuni Fujiwara fra VistaMax Fund Advisors i Tokyo ifølge Bloomberg News.

I Tokyo stiger det toneangivende Nikkei 225-indeks 0,6 pct., mens det bredere Topix-indeks øger 0,8 pct.

KINESISKE AKTIER FORTSAT UDENFOR

De kinesiske aktier stiger markant, selv om den globale aktie-indeksudbyder MSCI har afvist at inddrage &#8203;&#8203;kinesiske aktier i deres globale aktieindeks.

>>Mens de kinesiske myndigheder har vist en vilje til åbning af markedet, angiver investorerne klart, at de vil se yderligere forbedringer i adgangen til markedet,<< noterer MSCI's globale chefanalytiker, Remy Briand, i redegørelsen for afvisningen.

Trækket var i vid udstrækning indpriset i kurserne, og Shanghai Composite stiger 1,5 pct., mens CSI 300-indekset øger 1,4 pct. Hang Seng i Hongkong ligger samtidig med et plus på 0,3 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger tæt omkring nul klokken 06.00 onsdag.