Aktier: Optimismen får støtte fra nær og fjern

Foto: Torben Christensen

Mandagens let positive undertone på det danske aktiemarked står til at fortsætte tirsdag, hvor blandt andet forsikringskoncernen Tryg har offentliggjort et solidt regnskab.

Fremdriften får støtte fra en overvældende majoritet af plusser i den asiatiske handel tirsdag, samtidig med at de amerikanske aktiefutures indikerer stigninger på 0,1-0,2 pct., mens den tyske DAX-future peger op i størrelsesordenen 0,3 pct. op til den danske børsåbning.

Den lave sommerferie-volumen vil næppe blive øget, da mange af de tilbageværende investorer sandsynligvis vælger at holde sig på sidelinjen op til morgendagens vigtige programpunkter med blandt andet den amerikanske centralbankchefs, Janet Yellens, redegørelse for Federal Reserves pengepolitik over for kongressen.

Mandag lukkede C20 Cap-indekset med et plus på 0,7 pct. i 1160,28.

Umiddelbart vil der være fokus på forsikringskoncernen Tryg, der har fremlagt et solidt regnskab for andet kvartal inden åbningen.

Nettooverskud landede på 714 mio. kr., hvor analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde regnet med et resultatet på 699 mio. kr.

Selve forsikringsdriften gav et overskud på 810 mio. kr. mod de ventede 788 mio. kr., mens investeringsafkastet faldt til 131 mio. kr., hvor der blandt analytikerne var estimeret et plus på 102 mio. kr.

Den vigtige combined ratio - erstatninger og omkostninger i forhold til præmieindtægterne - landede på 81,7. Her var konsensus en combined ratio på 82,3.

Koncernen fastholder de finansielle mål om en egenkapitalforrentning på mindst 21 pct. efter skat, en combined ratio på maksimalt 87 og en omkostningsprocent på maksimalt 14.

Aktien steg mandag 0,8 pct. til 140,50 kr.

FLSmidth har ifølge netmediet Worldcement fået ordre på en cementfabrik til Maghna Cement Mills i Bangladesh. Fabrikken vil ifølge Worldcement få en kapacitet på 415 ton cement i timen og trække på leverancer fra en række af den danske ingeniørkoncerns underselskaber som MAAG Gear, Airtec, Pfister og Automation. FLSmidth steg mandag 0,4 pct. til 412,20 kr.

Dong Energy oplyste efter mandagens børslukning, at selskabet har indgået et samarbejde med amerikanske Dominion Energy i delstaten Virginia. Til at starte med skal der blot opføres to havvindmøller, men håbet er langt flere. Aktien lukkede uændret i 293,00 kr.

Transportkoncernen DSV har fået løftet kursmålet af Nordea til 450 kr. fra 430 kr., mens anbefalingen fortsat er køb. Det fremgår af data fra Bloomberg. Aktien steg mandag 0,6 pct. til 396,30 kr.

Ingrediens-koncernen Chr. Hansen Holding kommer under teknisk pres i tirsdagens handel. Det skyldes udbetaling af udbytte på 5,64 kr. per aktie. Papiret lukkede med et plus på 1,5 pct. mandag i 491,00 kr.

A.P. Møller-Mærsk har fået løftet kursmålet til 15.200 kr. fra 14.000 kr. hos Nordea, mens HSBC har løftet kursmålet til 15.500 kr. fra 14.100 kr. Begge fastholder en købsanbefaling af aktien, der mandag lukkede i 13.710 kr. efter en stigning på 4 pct.

Allergikoncernen ALK-Abelló ser mulighed for et eksporteventyr i Japan i kølvandet af den underskrevne frihandelsaftale mellem EU og Japan samt den japanske premierminister Shinzo Abes besøg i Danmark. ALK-Abello faldt mandag 1 pct. til 963,50 kr.