Aktier: Optimisme førte til tredje dag med plusser

Ligesom det havde været tilfældet både mandag og tirsdag, endte de europæiske aktiemarkeder onsdag med at runde af i positivt terræn. Denne gang var det særligt bankerne, som var med til at hive plusserne i hus.

Eksempelvis steg tyske Commerzbank med 3,1 pct. til 6,1 euro, mens italienske Unicredit gik frem med 7,3 pct. til 2,2 euro, og schweiziske UBS Group løftede sig med 2,9 pct. til 13,7 euro.

Det var samlet set med til at hæve det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med 0,4 pct. Blandt de ledende indeks på børserne i Frankfurt og Paris endte onsdagen med stigninger på 0,3 pct. Til gengæld faldt det toneangivende indeks i London med 0,5 pct.

»Det er en god periode for opportunistiske investorer. En del af kurserne har været ramt af depression, og det er der tydeligvis nogle folk, som udnytter i øjeblikket,« vurderer Pierre Mouton, der er kapitalforvalter hos Notz, Stucki og Cie. i Genève, over for Bloomberg News.

En af dagens mest stigende aktier på kontinentet var Svenska Cellulosa, SCA, der blandt andet producerer hygiejneprodukter og papirmasse. Selskabet steg med 7,4 pct. til 268,8 svenske kr., efter at det fortalte om, at en mulig opsplitning kan være på vej.

Modsat endte det med at blive en tung dag for Glencore, som dykkede med 3,1 pct. til 183,9 pence. Råvarekæmpen havde i løbet af onsdagen præsenteret det laveste halvårsoverskud, siden selskabet blev børsnoteret i London for godt fem år siden.

Selve resultatnedgangen var forudset af analytikerne, men Glencore-ledelsen lagde dog op til en yderligere nedbarbering af gælden i selskabet, hvilket på længere sigt er en god ting, men på lidt kortere sigt måske udskyder udsigten til, at der igen kan blive udbetalt udbytte. Og det så investorerne altså ikke ud til at bryde sig om.