Aktier: Opløftende jobtal sender amerikanske aktier op fra start

Det amerikanske aktiemarked er onsdag åbnet i et beskedent plus, efter at den private ADP-jobrapport har styrket forventningerne til fredagens store jobrapport fra det amerikanske beskæftigelsesministerium.

Læs mere
Fold sammen

ADP-rapporten viste en stigning i beskæftigelsen i marts på 263.000, hvilket var langt over forventningerne på 185.000 ifølge et estimat fra Bloomberg News. Til gengæld blev beskæftigelsesfremgangen for februar revideret ned til 245.000 fra tidligere oplyste 298.000.

Efter fem minutters handel ligger S&P 500-indekset 0,3 pct. højere i 2367,54, Dow Jones-indekset stiger 0,4 pct. til 20.771,05, og det teknologitunge Nasdaq-indeks ligger 0,2 pct. højere i 5911,59.

Der ventes en relativ afdæmpet aktivitet på markedet frem til offentliggørelsen af referatet fra det seneste rentemøde i Federal Reserve klokken 20 dansk tid.

Ud over rentereferatet er der i markedet spænding om udfaldet af mødet mellem den amerikanske præsident, Donald Trump, og den kinesiske præsident, Xi Jinping. Mødet indledes torsdag og afsluttes fredag, der også er dagen for den amerikanske arbejdsmarkedsrapport.

STÆRKE TAL FRA MONSANTO

Selskabsspecifikt er der fra åbningen stor fokus på Monsanto, som er kommet med regnskab for andet kvartal af sit forskudte regnskabsår. Regnskabet viste en indtjening per aktie for den fortsættende forretning på 3,19 dollar, hvilket var noget over forventningerne ifølge Bloomberg News på 2,79 dollar.

Monsantos aktie stiger fra start med 1,6 pct.

Restaurantkæden Panera Bread Co er desuden åbnet 13,7 pct. højere, efter at det er nået til enighed om at blive opkøbt for 7,5 mia. dollar af JAB Holding. Der var mandag nyheder fremme om, at Panera udforskede mulighederne for et salg, skriver Marketwatch.

Walgreen Boots Alliance, der sælger apoteksvarer, ligger derimod 1 pct. lavere efter offentliggørelsen af lidt svagere kvartalstal end ventet.

Det brasilianske mineselskab Vale, der er noteret i USA, er også nyhedsaktuel, idet selskabet har oplyst, at det skærer i investeringerne for perioden 2018-2021. På børsen i New York er selskabets aktiekurs åbnet 1,7 pct. højere.

/ritzau/FINANS