Aktier: Opkøbsrygter sætter Fingerprint Cards i svingninger

Den svenske teknologivirksomhed Fingerprint Cards er i vælten på aktiemarkedet torsdag, hvor aktien kører op og ned, efter at et kinesisk bud på selskabet er kommet frem i lyset.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: FABRIZIO BENSCH

Derimod er der mere ro på det generelle marked, da det europæiske Stoxx 600-indeks torsdag middag er helt uændret sammenlignet med onsdag.

Fingerprint er i fokus, da avisen Dagens Industri har rapporteret, at kinesiske Beijing Watertek Information Technology forbereder at byde på selskabet.

Aktien nåede at stige op mod 30 pct., inden Fingerprint bekræftede, at det har modtaget brev om, at der kan være et købstilbud på vej.

Selskabet understregede i den forbindelse, at sandsynligheden for et salg et lav. Efterfølgende stiger aktien 11 pct., men er alligevel dykket 70 pct. år til dato.

I en anden afdeling er der stort pres på det britiske energiselskab Centrica. Aktien synker med 16,5 pct. efter en nedjustering af forventningerne. Det er største kursfald i 20 år.

Centrica venter at lande en indtjening per aktie på 12,5 pence - et fald på 26 pct. sammenlignet med året før og et stykke fra analytikernes forventning om et overskud på 15,5 pence per aktie. Nedjusteringen skyldes primært svage resultater i selskabets nordamerikanske forretning.

I det finske er der negativ stemning om Rovio Entertainment, der har skabt spilsuccesen Angry Birds.

Selskabet har torsdag offentliggjort sit første regnskab som børsnoteret selskab, og analytikere betegner ifølge Bloomberg News udviklingen i tredje kvartal som en brutal skuffelse.

På aktiemarkedet må aktionærerne se aktien dykke små 20 pct. til 9,50 euro. Rovio blev børsnoteret til 11,50 euro per aktie.

Rovios driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, faldt i tredje kvartal 29 pct. til 6,1 mio. euro, og driftsmarginen skrumpede til 8,6 pct. fra 17 pct.