Aktier: Opkøbshistorier tager fokus i positiv start

De amerikanske aktier er helt som ventet kommet godt fra start mandag, efter at sidste uge blev rundet af med kursfald i de store indeks.

Fra start mandag løftes S&P 500-indekset med 0,4 pct., og det samme gør både Nasdaq-indekset og Dow Jones-indekset.

Modsat de europæiske aktier har de amerikanske af slagsen været i lidt modvind på det seneste på grund af den stærke amerikanske dollar og generelt solide nøgletal, der indikerer, at en renteforhøjelse fra Federal Reserve kan være tæt på.

I den forbindelse vil mødet i centralbankens monetære komité, Federal Open Market Committee (FOMC), i denne uge tage en del fokus, men mandag ser stemningen omkring aktiemarkedet altså ud til at være overvejende positiv.

På aktiesiden er der fokus til det canadiske medicinalselskab Valeant, der har løftet sit bud på Salix Pharmaceuticals, der laver receptmedicin til mave/tarm-sygdomme, til 173 dollar per aktie fra tidligere 158 dollar.

Det skriver Bloomberg News, efter at Dow Jones Newswires tidligere havde skrevet om rygter om et løft til netop 173 dollar per aktie. Valeant-aktien stiger med 1,7 pct. til 200,71 dollar i den tidlige handel, mens Salix stiger med 1,8 pct. til 172,45 dollar.

På opkøbssiden er der også nyt omkring Life Time Fitness, der driver fitnesscentre. Kapitalfonden Leonard Green & Partners og TPG Capital vil ifølge Bloomberg News overtage kæden og har lagt et bud på 72,10 dollar per aktie.

Life Time Fitness-aktien stiger med 5,1 pct. til 70,60 dollar i mandagens tidlige handel.