Aktier: Opkøb, tilbagekøb og nye produkter gav plusser

De amerikanske aktier kom tilbage mandag efter fredagens nedtur.

Læs mere
Fold sammen

De store indeks lagde ud med stigninger fra morgenstunden efter en høj opkøbsaktivitet i weekenden. Samtidig var der nye produkter fra Apple og nyheder om store aktietilbagekøbsprogrammer.

- Nyhederne mandag morgen er typisk en hel del relateret til virksomhedshandler. Og 2-3 stykker i dag er værd af bide mærke i. Det er altid opmuntrende, når virksomhederne finder værdi i andre selskaber. Og så er der er en lidt bedre fornemmelse rundt om i verden og især Europa for så vidt angår den økonomiske vækst og stabilitet, siger chefinvesteringsofficer Richard Sichel fra Philadelphia Trust til Bloomberg News.

Mandag endte med et plus i S&P 500-indekset på 0,4 pct. til 2079,43. De tunge aktier i Dow Jones lukkede med en stigning på 0,8 pct. i 17.995,72, mens Nasdaq-aktierne øgede 0,3 pct. til 4942,44.

Omsætningen lå i det normale interval på New York Stock Exchange, hvor 690 mio. aktier skiftede hænder. Aktiviteten på Nasdaq-børsen var behersket med 1,7 mia. aktier i omsætning.

Teknologivirksomheden Apples længe ventede præsentation af flere nyskabelser var i fokus. En ny Macbook-model og det meget omtalte Apple Watch gav anledning til en stærk positiv reaktion i aktien, men markedet satte sig lidt, og dagen lukkede med et plus på 0,4 pct.

Også i teknologisektoren avancerede Twitter 1,8 pct. i kølvandet af en analyse fra JPMorgan, hvor anbefalingen "overvægt" blev gentaget.

Ejendomskoncernen Macerichs ejere kunne glæde sig over et tilbud fra Simon Property på 22,4 mia. dollar inklusive koncernens gæld. Macerich steg efterfølgende 7 pct., mens Simon Property faldt 0,1 pct.

Bilproducenten General Motors fik løst en aktionærstrid ved at love et tilbagekøb på 5 mia. dollar frem til udgangen af 2016. Til gengæld afstår aktionæraktivist Harry J. Wilson fra at kræve plads i General Motors' bestyrelse. GM-aktien steg 2,2 pct.

Samme tema var i fokus hos teleselskabet Qualcomm, der annoncerede et tilbagekøbsprogram på hele 15 mia. dollar, mens udbyttet samtidig blev øget. Aktien i Qualcomm blev noteret til en stigning på 2,3 pct.

Aluminiumsproducenten Alcoa var blandt de negative aktier. Koncernen indgik en milliardhandel med RTI International, som Alcoa overtager for 1,5 mia. dollar inklusive gæld via et aktiebytte. Investorerne var dog ikke specielt begejstrede, da betalingen svarer til en præmie på op mod 50 pct. i forhold RTI's slutkurs fredag. Så mens RTI-aktien steg 39,3 pct., var der et hug til Alcoa på 3,5 pct.

Handelsplatformen Amazon.com faldt 0,4 pct., efter at finanshuset Suntrust fik pillet glansen af aktien ved at sænke sin anbefaling til "neutral" fra tidligere "køb".

Tirsdag morgen handles de amerikanske aktiefutures med fald på 0,2 pct. i Asien.

/ritzau/FINANS