Aktier: Opkøb tager fokus i forsigtigt grønt aktiemarked

De amerikanske aktier er startet ganske roligt tirsdag, hvor de tre ledende indeks ligger tæt på uændret i den tidlige handel. S&P 500-indekset og Dow Jones-indekset tager begge minimale udsving, mens Nasdaq-indekset stiger 0,1 pct. fra start.

Mandag vendte stemningen på markederne en smule ud på dagen efter en ellers helt rød start, og Nasdaq-indekset endte med en stigning på 0,2 pct., mens de to andre toneangivende indeks i USA, S&P 500 og Dow Jones, begrænsede faldene til henholdsvis 0,1 pct. og 0,2 pct.

Blandt enkeltaktierne er der fokus på opkøb tirsdag, hvor Amazon og American Airlines er i hovedrollerne.

Amazon har meddelt, at det overtager den arabiske handelsplatform Souq.com, der har hovedsæde i Dubai. Amazon oplyser ikke prisen på transaktionen, men selskabet har ifølge CNN Money tidligere været vurderet til mere end 1 mia. dollar.

Souq.com er bredt anerkendt som Mellemøstens svar på netop Amazon, og købet giver dermed det amerikanske selskab et stort fodfæste i regionen.

Amazon-aktien stiger 0,7 pct. til 852,99 dollar i den tidlige handel.

American Airlines køber op i Kina, hvor luftfartsselskabet har købt en minoritetsandel i China Southern Airlines for en pris på 200 mio. dollar, skriver Bloomberg News.

China Southern udsteder som følge af handlen 270,6 mio. aktier fra sin Hongkong-notering, som skal overdrages til American Airlines, og dermed synes partnerskabet mellem de to selskaber pænt styrket.

American Airlines stiger 0,3 pct. til 41,86 dollar fra start.

Aktien i Red Hat, der tjener sine penge på softwareprodukter - herunder styresystemet Linux - stiger desuden med 5,6 pct. til 86,81 dollar i den tidlige handel, efter at selskabet sent mandag afleverede pæne tal for sit fjerde kvartal af 2016/17.

Særligt var det forventningerne til første kvartal af 2017/18, der overraskede positivt, idet indtjeningen per aktie i fjerde kvartal faktisk ramte lige i øjet på analytikernes forventninger ved at lande på 0,61 dollar, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Men for første kvartal venter Red Hat et salg på 643-650 mio. dollar, mens analytikerne på forhånd havde sigtet efter 642,5 mio. dollar ifølge Bloomberg News' estimater.

I fjerde kvartal omsatte selskabet for 629 mio. dollar mod ventet 618,7 mio. dollar.

/ritzau/FINANS