Aktier: Opkøb sender Sanistål til vejrs

Sanistål er strøget til himmels med en kursstigning på over 7 pct., efter selskabet har opkøbt Carl F A/S.

I sidepapirerne er der fokus på Sanistål, der stiger med 7,84 pct. til kurs 949. Kursstigningen skyldes, at selskabet i dag har erhvervet hele aktiekapitalen i Carl F A/S, der er førende leverandør af beslag, værktøj og befæstelse til byggebranchen og industrien i Danmark. Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelse.

Købet giver Sanistål en styrket markedsposition med større bredde indenfor byggesektoren i Danmark og udbygger samtidig koncernens internationale aktiviteter væsentligt. I udlandet er Carl F repræsenteret på 50 markeder med datterselskaber i England, Tyskland og Indien.

I det toneangivende C20-indeks er TrygVesta igen skudt til vejrs med 2,19 pct. til kurs 466, efter aktien i går var præget af profithjemtagning. I går hævede Danske Equities sin fair value på aktien fra 445 kr. pr. aktie til 495 kr. pr. aktie., mens de fastholder anbefalingen 'køb'.

Topdanmark er ligeledes i topform med en stigning på 1,12 pct. til kurs 992 og trækker sammen med TrygVesta og Vestas det samlede C20-indeks i plus med 0,11 pct.

Dagen er mindre sød for ingrediensvirksomheden Danisco, der falder med 0,42 pct. til kurs 475. En af selskabets største konkurrenter Südzucker, verdens største sukkerproducent, har i dag offentliggjort resultat for tredje kvartal. Regnskabet afslørede et øget overskud, men ligesom i Daniscos tilfælde, er det ikke den traditionelle vare, sukkeret, der trækker op men derimod specialprodukter som afgrøder, der bruges til at lave alternativ og miljøvenlig brændstof til biler.

Bang & Olufsen (B&O) har, efter onsdagens kurstigning, tabt pusten og falder med 2,28 pct. til kurs 729. Onsdag fremlagde selskabet halvårsregnskab, hvori selskabet opjusterede forventningerne til årets resultat før skat til 470-510 mio. kr. mod tidligere 460-500 mio. kr. I den forbindelse har Danske Equities valgt at fastholde anbefalingen 'køb' samtidig med, at de hæver kursmålet til 792 kr. pr. aktie. Det fremgår af et nyt notat ifølge Netposten.dk.

Novo Nordisk kan notere et fald på 0,83 pct. til kurs 476. Kursfaldet kan ifølge Nordea skyldes, at New York Times i dag bringer en artikel, hvor 11 senatorer stiller spørgsmål om, hvorfor der ikke findes generiske insulinprodukter, der er væsentlig billigere end original produkterne. Udtalelserne kan komme til at presse Novo Nordisk i USA. Hos S&P, der udarbejder analyser for Nordea, har man en salgsanbefaling på Novo Nordisk-aktien med et kursmål på 410 kr. Det skriver Netposten.dk.

Hos FLSmidth kan aktionærerne glæde sig over, at selskabet netop har indgået en kontrakt med Irish Cement Limited, til en værdi af godt 52 mio. euro,svarende til ca. 400 mio. kr., på levering af en ny cementproduktionslinie, med en kapacitet på 4.000 tons cementklinker i døgnet. Det oplyser selskabet i en meddelelse til Fondsbørsen. I skrivende stund handles aktien til kurs 356, svarende til et fald på 0,14 pct.