Aktier: Opkøb og regnskaber gav blandede gevinster i USA

Regnskabssæsonens hidtil travleste dag gjorde sit indtog på Wall Street mandag, hvor også den seneste bølge af opkøb i såvel flybranchen, finanssektoren og ikke mindst mediebranchen, hvor AT&T's megakøb af Time Warner satte sine spor.

Foto: PAULO WHITAKER. REUTERS/Paulo Whitaker
Læs mere
Fold sammen

S&P 500-indekset lukkede med et plus på 0,5 pct. i 2151,33. De tunge aktier i Dow Jones steg 0,4 pct. til 18.223,03, mens Nasdaq-papirerne lukkede med en gevinst på 1,0 pct. i 5309,83.

»Det er fusionsmandag. Vi har globalt momentum, der er opkøb og fusioner i USA, og det er med til at presse kurserne op. Det viser bare markedets og virksomhedernes appetit på gode tilbud,« siger markedsstrateg Yousef Abbasi fra Jonestrading Institutional Services i New York til Bloomberg News.

OPTIMISME I INDUSTRIEN

Og for at skubbe yderligere til den gode stemning viste de amerikanske indkøbschefer inden for industrien større tillid til USA's økonomiske fremtid end ventet.

Markit US Manufacturing PMI for oktober landede på indeks 53,2 mod økonomernes estimerede indeks på 51,5 og septemberindekset på 51,5.

8 af de 11 undergrupper i S&P-indekset lukkede med grønne cifre. Bedst lå it-sektoren med en stigning på 1,2 pct. efterfulgt af de forbrugerrelaterede segmenter med en stigning i såvel dagligvarer som i forbrugsgoder på 0,7 pct.

I bunden lå telesektoren med et fald på 0,8 pct. trukket ned af blandt andet AT&T, der vil betale mere end 85 mia. dollar for mediekoncernen Time Warner.

Købet rygtedes allerede fredag og blev bekræftet i weekenden, men mandag faldt AT&T 1,7 pct., mens Time Warner sivede 3,1 pct. oven på fredagens kurshop på 8 pct. i kølvandet af opkøbsrygterne.

GODE OG MINDRE GODE TILBUD

Flydele-leverandøren B/E Aerospace var i vælten med et kurshop på 15 pct. efter et tilbud fra Rockwell Collins på 6,4 mia. dollar. Rockwell Collins-aktien faldt til gengæld 6,2 pct.

Og i finansbranchen viste TD Ameritrade officielt interesse for at købe Scottrade Financial Services. Det kostede TD Ameritrades aktionærer 4,4 pct. af kursen.

Blandt øvrige aktier var der en stigning i T-Mobile USA på 7,3 pct. efter et regnskab, der overgik analytikernes skøn på alle leder og kanter.

Hotelkæden Hilton Worldwide fik næsten 4 pct. medvind, da kinesiske HNA Group købte omkring 25 pct. af hotellets aktier fra Blackstone Group i en aftale til en værdi af omkring 6,5 mia. dollar.

Men da det gik op for de spekulative investorer, at der ikke var planer om yderligere opkøb, faldt aktien tilbage til udgangspunktet, og dagen sluttede med et lille plus på 0,1 pct.

Investorerne i Kimberly Clark måtte se godt 3 pct. af deres investering skyllet ud efter en nedjustering af estimatet for årets salgsvækst.

Og Genworth Financial droppede næsten 8 pct., efter at China Oceanwide Holdings Group indgik aftale om køb af finanshuset kontant for 2,7 mia. dollar.

De kommende dage er der regnskaber fra blandt andet Apple, Boeing og Coca-Cola.

Tirsdag morgen ligger aktiemarkederne i Fjernøsten uden specifik retning. De amerikanske aktiefutures stiger samtidig med 0,1-0,2 pct.