Aktier: Opkøb og højere oliepriser løfter eliteaktierne

FLSmidth og A.P. Møller-Mærsk kæmper tirsdag middag om at ligge som det mest stigende selskab i fondsbørsens eliteindeks, C20 Cap. Og det er højere råvarepriser og dermed også olieprisen, der er med til at løfte sektoren ikke bare i Danmark.

Læs mere
Fold sammen

 

- Vi ser, at råvareaktierne ude omkring i Europa gør det godt i dag. Og det løfter FLSmidth med op. Samtidig er gode nøgletal fra USA på detailsalget med til at løfte stemningen, siger Jesper Bamberger, der er senioraktierådgiver hos Nordea.

FLSmidth kommer med regnskab for første kvartal onsdag. Og derfor kan der være lidt positionering i aktien, forud for at tallene rammer fondsbørsen.

- Men da regnskabet i FLS først kommer ved middagstid, er det især råvarerne og olieprisen, der løfter aktien. Samtidig er stemningen i forhold til selskabet ved at vende en smule, for gør FLS det bedre end frygtet, og så kan aktien stige, siger Jesper Bamberger til Ritzau Finans.

- Der er en del, der satser på kursfald i den aktie. Men bliver regnskabet bedre end frygtet, bliver de investorer nødt til at købe aktierne for lukke deres positioner ned. Og så kan den sagtens komme til at stige op mod 10 pct. Men konkurrenterne har haft det vanskeligt, så nu får vi se, siger senioraktierådgiveren.

FLS stiger med 3,0 pct. tirsdag middag til 248,60 kr., mens B-aktien i Mærsk ligeledes stiger med 3,0 pct. til 8870 kr.

GN PÅ OPKØB

Også GN Store Nord er fortsat med i toppen af C20 Cap tirsdag middag, der samlet løfter sig med 0,7 pct. efter pinseferien til 1016,1.

GN har netop brugt pinsen på et stort opkøb i USA for op mod 1 mia. kr. GN Store Nords høreapparatdivision, GN Resound, har indgået en langsigtet leveringsaftale med Audigy Group, som er en uafhængig høreapparatskanal i Nordamerika med flere end 250 netværksmedlemmer. Samtidig vil GN Resound overtage det amerikanske selskab for op til 151 mio. dollar, eller 983 mio. kr., betinget af en godkendelse fra de amerikanske konkurrencemyndigheder og visse andre ting.

- GN melder sig nu ind i strategien med at købe op i detailleddet. Og det kan godt give lidt bekymring, da de er nogle af de sidste, der gør dette. Og om de har de finansielle muskler, der skal til. GN løber lidt efter de andre, siger Jesper Bamberger.

I første omgang vil GN lægge 91 mio. dollar på bordet. Hvor meget prisen derefter stiger op mod de 151 mio. dollar afhænger af, hvordan Audigy klarer sig fremover.

I 2015 solgte Audigy-netværkets medlemmer over 80.000 enheder fra 600 salgssteder over hele USA.

GN stiger med 1,9 pct. til 132,60 kr. og ligger dermed i toppen af C20 Cap. Konkurrenten William Demant stiger med 0,8 pct. til 664,50 kr.

Hos børshuset Morgan Stanley påpeges det, at GN Resounds konkurrenter Sonova og William Demant er gået mere direkte til slutbrugerne ved at opkøbe detailforhandlere. Det havde finanshuset også gerne set GN gøre.

- Vi ville fortrække, hvis GN erhvervede sig høreapparat-detailforhandlere direkte frem for en udbyder af forretningsservices, da det ikke eliminerer risikoen for, at høreapparatforretninger, der køber services hos Audigy, bliver købt af virksomheder som William Demant og Sonova, skriver Morgan Stanley i en kommentar til opkøbet.

NOVO MED NYT FRA USA

Novo Nordisk har også været ude med en fondsbørsmeddelelse i pinsen, hvor der mandag blev indsendt ansøgning om markedsføringstilladelse til de amerikanske lægemiddelmyndigheder for et langtidsvirkende faktor IX-præparat til behandling blødersygdommen hæmofili B.

Registreringsansøgningen kommer efter indsendelse af en tilsvarende ansøgning til de europæiske myndigheder i januar, hvor Novo samtidig varslede, at den amerikanske ansøgning ville blive sendt ind senere i første halvår af 2016.

Novo-aktien stiger 0,6 pct. til 359,30 kr.

FINJUSTERINGER EFTER REGNSKABER

Fra analytikerkorpset er der kommet flere finjusteringer af kursmålene for Bavarian Nordic efter fredagens regnskab. Jefferies, Nordea, Danske Bank og Needham har alle reduceret deres kursmål en smule til niveauet 400-410 kr. Alle fire gentager deres købsanbefalinger af aktien, der falder med 0,6 pct. til 249,50 kr. efter et fald på 3,5 pct. fredag.

NNIT har modsat fået opjusteret sine kursmål hos SEB og Danske Bank efter sit regnskab i fredags, men til niveauer under børskursen. SEB løfter kursmålet til 180 kr. fra 165 kr., mens Danske Bank har hævet sit med 5 kr. til 175 kr. NNIT stiger tirsdag middag med 0,5 pct. til 184 kr.

FODBOLDNYT

Fodboldklubben Brøndby, der har ansat Alexander Zorniger som ny cheftræner fra 1. juni, er morgenens højdespringer på aktiemarkedet med en stigning på 5 pct. til 0,64 kr. Zorniger kommer fra Tyskland, hvor han tidligere har været cheftræner i VfB Stuttgart og RB Leipzig.

Aktien i Parken stiger tirsdag middag med 1,6 pct. til 65 kr., efter at fodboldklubben FC København blev dansk mester for 11. gang mandag. Titlen kom i hus, da FCK vandt 2-0 over FC Nordsjælland. Og med 65 point kan træner Ståle Solbakkens hold ikke længere indhentes af Sønderjyske, der har 55 point før de tre sidste runder.