Aktier: Ombejlede TDC kan stige til vejrs i svært marked

Et afvist købstilbud på TDC kan torsdag sikre selskabet en hovedrolle på det danske aktiemarked, hvor også DSV vil røre på sig i kølvandet af sit årsregnskab.

Markedsstemningen tegner skidt, efter at de amerikanske børser onsdag skvattede sammen efter dansk børslukketid. Ved 17-tiden lå det brede amerikanske S&P 500-indeks omkring trekvart pct. højere, men slutfacit blev et minus på en halv pct. onsdag.

Derfor betyder det mindre, at de amerikanske aktiefutures retter sig med 0,2 pct. torsdag morgen. Udviklingen i den tyske DAX-future indikerer et fald på 0,8 pct.

»Det ser ud til, at vi skal en spids retur,« siger senior aktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk, der dog har positive forventninger til både DSV og TDC.

»DSV's regnskab ligger inden for det ventede. Udmeldingen for fremtiden er klassisk ganske forsigtig, men vi tror, at DSV kommer til at løfte forventningerne undervejs. Så vi tror, at den vil klare sig relativt bedre end markedet.«

»TDC kommer til at stige på opkøbsinteressen, og jeg tror, at vi vil se en stigning op mod de 47 kr., der er blevet nævnt, at buddet er på.«

INTERESSE BEKRÆFTET

Torsdag morgen har et konsortium, der består af PFA, ATP, PKA og den australske investeringsbank Macquarie, bekræftet, at det har kontaktet bestyrelsen hos TDC med henblik på at drøfte et potentielt, fuldt finansieret kontant overtagelsestilbud på selskabet med et krav om accept fra to tredjedele af selskabets aktionærer.

»Forslaget udgør efter konsortiets opfattelse en attraktiv pris og præmie for aktionærerne,« fremgår det af meddelelsen.

TDC skriver dog i en meddelelse, at det ikke mener, at forslaget var i aktionærers og interessenters interesse, og at forslaget er blevet afvist.

TDC steg onsdag med 2,4 pct. til 36,67 kr.

DSV PASSERER 5 MIA. KR. PÅ DRIFTEN

DSV's regnskab for fjerde kvartal viste et nettooverskud på 775 mio. kr., hvilket var lidt bedre end de 744 mio. analytikerne ventede. Til gengæld ligger forventningerne til driftsoverskuddet før særlige poster i den lave ende. DSV venter et overskud på 5000-5400 mio. kr., mens analytikerne venter et resultat på 5388 mio. kr. Onsdag steg aktien 2,2 pct. til 478 kr.

Der er onsdag også kommet regnskab fra DFDS, der venter en vækst på omkring 2 pct. næste år. Rederiet hæver samtidig udbyttet til 11 kr. per aktie fra 10 kr. per aktie og indleder et nyt tilbagekøbsprogram til 400 mio. kr. Onsdag steg aktien 2,7 pct. til 354,60 kr.

Fra analytikerne er der kommet en lang stribe justeringer.

Novozymes får sænket kursmålet til 340 kr. fra 360 kr. af Credit Suisse, der holder fast i anbefalingen »neutral«. Vestas får hævet anbefalingen hos norske DNB til »køb« fra tidligere »hold«. Topdanmark har fået løftet kursmålet af Morgan Stanley til 266 fra 251 kr., mens Lundbeck er blevet hævet til »køb« fra »hold« af DNB.

Også FLSmidth har været til eftersyn hos Handelsbanken, der gentager anbefalingen »reducer«, men løfter kursmålet til 385 kr. fra 365 kr.

Blandt morgenens nyhedsaktuelle er også Rockwool, der landede et resultat før skat på 93,3 mio. euro i fjerde kvartal mod 59,1 mio. euro i samme periode sidste år. Næste år venter isoleringskoncernen en salgsvækst på 7-10 pct. og en EBIT-margin på mindst 11 pct.

/ritzau/FINANS