Aktier: Olieselskaber stiger i grønt marked

Der er mindre plusser på det amerikanske aktiemarked fra åbningen onsdag eftermiddag, hvor olieeksponerede selskaber som Transocean og Chesapeake Energy har medvind af en stigende oliepris.

Læs mere
Fold sammen

Efter kort tids handel stiger de tre ledende indeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, 0,4-0,6 pct. Tirsdag lukkede indeksene mere eller mindre uændret.

Der har hverken været store regnskaber eller nøgletal, som investorerne har kunnet forholde sig til op til åbningen, men en række energiselskaber åbner i et pænt plus, hvilket måske skyldes en stigning i olieprisen i løbet af det seneste døgn.

Transocean, der ejer og driver en række offshore-borerigge, stiger 2,6 pct. til 19,23 dollar, mens Chesapeake Energy, der producerer olie og naturgas, er åbnet 1,3 pct. højere i 13,40 dollar.

Den amerikanske WTI-olie handles onsdag eftermiddag i 61,66 dollar per tønde, hvilket er en stigning på 2,5 pct. i forhold til tirsdag.

I en helt anden afdeling er der fokus på selskabet Trinity Industries, der blandt andet producerer autoværn, oven på en potentielt set dyr retssag.

Selskabet er blevet dømt til at betale 663 mio. dollar til den amerikanske stat for at have solgt et autoværnsystem til staten uden at have oplyst om nogle ændringerne i systemet, som det ellers ifølge lovgivningen skal. Det skriver Bloomberg News.

Trinity Industries er dog ikke enig i afgørelsen og har derfor planer om at anke, oplyser en talsmand for selskabet til nyhedsbureauet.

- Vi mener, at der er klare beviser for, at der ikke er blevet begået svindel, siger Jeff Eller fra Trinity Industries til Bloomberg News.

Trinity-aktien stiger dog overraskende 0,9 pct. til 29,48 dollar i den indledende handel efter ellers at have ligget nede med op mod 8 pct. i formarkedet.

/ritzau/FINANS