Aktier: Olieselskaber skraber bunden i rød start

De amerikanske aktier er som ventet startet med mindre kursfald i tirsdagens handel, der på grund af weekendens indførsel af sommertid i USA er skudt i gang allerede 14.30 dansk tid.

Efter omkring fem minutters handel falder de tre toneangivende amerikanske indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, med 0,2-0,3 pct.

Temaet i markedet er i særdeleshed fortsat det forestående rentemøde hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der med stor sikkerhed ventes at hæve renten onsdag ifølge estimater fra Bloomberg News.

Målingen peger lige nu på 100 pct. sandsynlighed for det renteløft, som flere af bankens højtstående medlemmer også har talt så varmt for på det seneste.

Blandt enkeltaktierne er der særligt fokus til olieselskaberne, der fra starten af tirsdagens handel bliver ramt af Saudi-Arabiens melding om, at olieproduktionen igen var over 10 mio. tønder om dagen i februar.

Samtidig peger en rapport fra Organisationen af Olieeksporterende Lande (Opec) på et fortsat højt olieudbud, hvorfor der ikke synes at være stor succes med planerne om at sænke udbuddet i markedet og dermed understøtte priserne.

Det har sendt oliepriserne ned, og derfor falder olieselskaberne også over en bred kam fra åbningen.

Blandt andet falder Marathon Oil 3,9 pct. til 15,23 dollar fra start, mens Exxon Mobil og Chevron falder med henholdsvis 0,5 pct. til 80,98 dollar og 1,3 pct. til 107,92 dollar.

En tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, til levering i april koster efter meldingerne først på eftermiddagen tirsdag 47,60 dollar mod omkring 48,70 dollar per tønde inden meldingerne.