Aktier: Oliesektoren sørger for fin start på august

Efter to halvsløje måneder lægger de europæiske aktiemarkeder an til en fin start på august.

Arkivfoto: Oliesektoren skinner efter prisstigninger på olie, og markedet henter desuden inspiration i et par gode regnskaber. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter to halvsløje måneder lægger de europæiske aktiemarkeder an til en fin start på august. Oliesektoren skinner efter prisstigninger på olie, og markedet henter desuden inspiration i et par gode regnskaber.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks ligger ved middagstid til en stigning på 0,3 pct. Dermed rådes lidt bod på faldene i årets første to sommermåneder på sammenlagt lige over 3 pct.

Indekset hjælpes blandt andet på vej af BP og Rolls-Royce. De London-noterede selskaber er begge kommet med regnskabstal, som slår markedsforventningerne med bred margin, dog med Rolls-Royce i en klasse for sig selv.

Aktien i den britiske producent af flymotorer stiger med over 9 pct. og er gået til tops blandt de største aktier i Europa.

Rolls-Royces halvårsoverskud på 287 mio. pund var over 80 pct. bedre end analytikerforventningen ifølge Bloomberg News om et overskud på 158 mio. pund.

For BP bød andet kvartal på et ordinært resultat på 684 mio. dollar, mens analytikere havde sat næsen op efter et overskud på 518,4 mio. dollar ifølge estimater fra Bloomberg.

Aktien i BP stiger med 3 pct. og ligger godt til blandt olieaktierne, der også stiger mest på brancheniveau i Europa Stoxx 600-indekset.

Prisen på den amerikanske referenceolie kravlede mandag over 50 dollar for første gang siden starten af juni, og det er med til at skabe god stemning om sektoren.

I den modsatte grøft finder man vindmølleproducenten Siemens Gamesa, der falder over 5 pct. Børshuset Alantra Equities har tirsdag sænket anbefalingen af aktien til "neutral" fra "stærkt køb".