Aktier: Olieprisfald trækker Wall Street med ned

De tre tonegivende aktieindeks i USA, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, åbner med fald på mellem 0,4 og 0,5 pct. kort efter børshandlens start mandag på Wall Street.

Læs mere
Fold sammen

Olieprisen er - efter et par handelsdage med stigninger - igen i gang med at droppe mandag, og det lader til at påvirke aktierne i de amerikanske energiselskaber, der ellers oplevede stigninger i sidste uge.

Oliegiganterne Exxon Mobil og Chevron glider eksempelvis med henholdsvis 1,5 og 2,2 pct.

En tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, koster mandag eftermiddag lidt over 37 dollar mod omkring 38 dollar juleaften. Faldet er tilsyneladende drevet af Irans hensigter om at øge landets produktion. Ifølge Bloomberg News er der forlydender fra Teheran om, at landet vil øge olieeksporten hastigt, når sanktionerne mod landet ophæves i starten af 2016.

Det er dog ikke kun energiselskaberne, der lider. Også minesektoren lader til at være påvirket af de fortsat lave råvarepriser. Minegiganten Freeport-McMoran falder eksempelvis med 4,3 pct. efter at være steget med 24 pct. i de foregående fem handelsdage.

På selskabssiden er der imidlertid også godt nyt. Det kommer fra blandt andre e-handelsgiganten Amazon, der i en pressemeddelelse oplyser, at antallet af Prime-medlemmer er steget med 3 mio. i tredje uge af december. Amazon-aktien går 0,8 pct. frem.

Underholdningskoncernen Disney har meddelt, at den seneste film i Star Wars-serien, "The Force Awakens", er historiens hurtigste til at indtjene over 1 mia. dollar. Det er nemlig lykkes på blot 12 dage. Disney-aktien stiger med 1,1 pct.

Bildelsfabrikanten Pep Boys er ifølge Bloomberg News gået med til at lade sig opkøbe for 947 mio. dollar af den japanske dækproducent Bridgestone. Bridgestone har dermed fået fusionen i hus for næsen af den aktivistiske investor Carl Icahn - og det til en lavere pris end Carl Icahn har tilbudt. Pep Boys har tilsyneladende taget Bridgestones tilbud for at få handlen til at gå igennem hurtigere. Pep Boys-aktien falder med 0,9 pct.