Aktier: Olieprisfald kontra solide regnskaber gav status quo

De amerikanske aktier lukkede næsten uændret torsdag, trods en ganske intens handelssession målt på omsætningen.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Andrew Kelly
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et ganske markant fald i energisektoren modvirkede de positive effekter af solide indtjeningsrapporter, mens det endelig lykkedes præsident Trump at få en revideret sundhedsreform gennem Repræsentanternes Hus.

S&P 500-indekset sluttede med et plus på under 0,1 pct. til 2389,52. Det tunge Dow Jones-indeks endte til gengæld med et marginalt minus i 20.951,47, mens Nasdaq-indekset øgede under 0,1 pct. til slutniveauet 6075,34.

Fredag morgen presser prisfald i oliemarkedet de amerikanske futures ned med knap 0,2 pct.

Investorerne tog notits af Trumps spinkle succes med sundhedsreformen i Repræsentanternes Hus, der nu skal vurderes i Senatet. Den hidtidige modvilje mod planen har rejst spørgsmål om Donald Trumps evne til at få vedtaget sin dagsorden.

»Den reelle risiko på kort sigt for det såkaldte Trump-rally var, at han ikke kunne finde flertal for reformen. Hvis han ikke kunne få sundhedsreformen igennem, ville det være rigtig skidt for skatteplanerne,« siger handelschef Rick Meckler fra Libertyview Capital Management i New Jersey til Reuters.

Torsdag var også endnu en resultattung dag i regnskabssæsonen. Resultaterne har generelt ligget på den positive side, og overskuddene i S&P 500-virksomhederne skønnes nu at være steget 14,8 pct. ifølge Thomson Reuters.

Torsdagens nøgletal gav ikke anledning til overraskelser. Der var lidt færre nytilmeldte ledige end ventet, og ordreindgangen på varige forbrugsgoder lå en anelse over analytikernes estimater, mens fabriksordrerne skuffede.

Fredag står den vigtige arbejdsmarkedsrapport for døren.

»Det er specielt vigtigt at se, om vi får det forventede rekyl i jobskabelsen, da Federal Reserve så bort fra det svage første kvartal på grund af forventningen om et opsving,« siger investeringschef Alan Gayle fra Ridgeworth Investments i Atlanta til Reuters.

Arbejdsmarkedsrapporten kan dermed be- eller afkræfte Federal Reserves synspunkt og ultimativt indikere, om der kommer en juni-renteforhøjelse eller ej.

FORBRUGERSEGMENT I TOP

Det var forbrugeraktiernes dag med solide stigninger til gammelkendte koncerner som Pepsico, Coca-Cola, Colgate-Palmolive, Kimberly-Clarck og Kellogg's.

Sidstnævnte overraskede med rigtig flotte tal på bundlinjen efter en sparerunde, og aktien blev sendt godt 2 pct. op, mens forbrugerbranchen som helhed steg 0,8 pct.

På råvaremarkedet dykkede både WTI- og Nordsøolien med omkring 5 pct. til under de symbolske 50 dollar per tønde. Sværvægtere som Chevron og Exxon Mobil faldt 1,7 pct. og 1,3 pct.

Facebook stod til regnskab for kvartalsdata fremlagt efter børstid onsdag. Regnskabet viste en stigning på 76 pct. i overskuddet per aktie, men udsigten til aftagen vækst vejede tungere, og aktien faldt 0,6 pct.

Også elbilproducenten Tesla faldt i unåde. Godt nok stiger omsætningen markant, men det gør underskuddet også, og investorerne sendte aktien 5 pct. ned.

Efter børstid var der et skuffende regnskab fra burgerkæden Shake Shack. Et omsætningsfald stik imod forventningen rystede investorerne, der sendte akten godt 2 pct. ned i eftermarkedet.