Aktier: Olieprisens fald sætter dagsorden

Pilen på det danske aktiemarked vil efter alt at dømme pege samme vej som olieprisen - ned - mandagens tidlige handel. Og dermed ses aktierne i modvind.

Pilen på det danske aktiemarked vil efter alt at dømme pege samme vej som olieprisen - ned - mandagens tidlige handel. Og dermed ses aktierne i modvind. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

Weekendens møde mellem Opec-landene og Rusland kastede ikke nogen aftale om en fastfrysning af produktionen af sig, og det betyder tryk på priserne, fordi der dermed fortsat er udsigt til et overudbud. Markederne havde håbet på en aftale. Mandag morgen handles aktierne i Asien i rødt og også futures i

Europa indikerer en svær start. DAX-futuren falder 1,2 pct. kl. 8.15
- Oliepriserne er steget omkring 60 pct. siden lavpunktet i januar drevet af forventningen om, at netop dette forsøg på at fryse olieproduktionen blandt de største producenter ville lykkes, vurderer olieanalytiker ved Nordea Markets i Oslo Thina Margrethe Salvedt.

Prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, falder mandag morgen 2,9 pct. til 41,43 dollar.

Der var også tale om et fald for det danske eliteindeks fredag, hvor C20 Cap gik på weekend med et fald på 0,3 pct. til 992,44.

CONTAINERRATER FALDER

Mandag morgen er det småt med nyheder for enkeltaktierne, men Mærsk-aktierne kan komme i fokus på grund af olieprisens fald.

Samtidig er går det stadigvæk den forkerte vej med fragtraten på den tunge rute fra Asien til Nordeuropa - set fra rederiernes synspunkt. Spotpriserne på at fragte en tyvefodscontainer (teu) fra Shanghai til det nordlige Europa faldt i sidste uge med 6,9 pct. til 271 dollar, fremgår det af data fra Shanghai

Containerized Freight Index (SCFI)
Mærsk B-aktien lukkede fredag 0,5 pct. højere i 8850 kr.

Vestas, der fredag faldt med 1,6 pct. til 449,60 kr., kan hente inspiration fra Kina, hvor rivalen Ming Yang kommer med regnskabstal for fjerde kvartal.

REGNSKAB FRA TIVOLI OG SMALL CAP

Regnskabsaktuelle selskaber skal findes uden for C20 Cap. Her kommer både Tivoli og Small Cap Danmark med regnskaber for første kvartal.
Hos Tivoli lyder forventningerne til 2016 på en omsætning på niveau med 2015 samt et overskud før skat i niveauet 6070 mio. kr. Forlystelsesparken, der fredag steg 1,4 pct. til 4149 kr., holder også generalforsamling mandag.

Investeringsselskabet Small Cap Danmark, der faldt 0,7 pct. til 69,50 kr. fredag, venter et positivt, men mere afdæmpet 2016 sammenlignet med året før.

Bavarian Nordic melder mandag morgen, at den accelererede bookbuilding-proces, der blev annonceret onsdag, er gennemført. Aktien gik på weekend 2,8 pct. højere i 260 kr.

Bang & Olufsen var under pres fredag, hvor det kom frem, at dialogen med kinesiske Sparkle Roll omkring et salg af den resterende del af selskabet er indstillet. Ifølge Sydbank betyder trækket dog ikke nødvendigvis, at et salg til Sparkle Roll endegyldigt er afblæst. Aktien dumpede til bunden af fondsbørsen med et drop på 6,4 pct. til 73,50 kr.