Aktier: Olieprisdrop sendte negative bølger gennem Wall Street

De amerikanske aktieinvestorer viste sig fra deres negative side tirsdag, hvor de store indeks vendte den tunge ende nedad på stribe ført an af megakonglomeratet General Electric (GE), der fortsatte rutsjeturen for anden dag i træk.

Energiaktierne dykkede samtidig markant efter massive prisfald i oliemarkedet.

S&P 500-indekset dykkede 0,2 pct. til 2578,87, mens Dow Jones-indekset sluttede med et tab på godt 0,1 pct. i 23.409,47. Nasdaq-indekset endte dagen med et minus på 0,3 pct. i 6737,87.

Onsdag morgen er mismodet accelereret i Asien, hvor faldet i oliepriserne trækker blandt andet de japanske aktier ned. De amerikanske aktiefutures ligger med fald på omkring 0,2 pct.

GE I MODVIND

Industrikonglomeratet General Electric fortsatte mandagens fald i kølvandet af en halvering af udbyttebetalingen, en nedjusteret indtjeningsprognosen og en strategiplan med formindsket fokus på luftfart, energi og sundhedspleje.

GE-aktien faldt yderligere 5,9 pct. tirsdag oven på mandagens drop på 7,2 pct.

- Investorerne søger efter afkast over hele kloden. Stigningen i aktier i forsyningsselskaber og forbrugerpapirer kan også skyldes, at investorer er ved at blive mere defensive, efter at vækstsektorerne og det samlede marked har gjort det så godt i år, siger investeringschef Paul Zemsky fra Voya Investment Management i New York til Reuters.

Netop forsyningsselskaberne og forbrugeraktierne er sektorer, der betaler relativt højt udbytte, og de to grupper var dagens bedst præsterende sektorer for anden dag i træk med stigninger på henholdsvis 1,2 pct. og 0,3 pct.

ENERGIDROP EFTER OLIEPRISFALD

Energiaktierne var dagens ringeste sektor i S&P 500 sammenhæng. Segmentet faldt 1,5 pct. efter det største daglige drop i oliepriserne i en måned, forårsaget af en prognose fra Det Internationale Energiagentur der forudser stigende amerikansk råolieprodukt og samtidig tegner et dyster perspektiv for den globale efterspørgselsvækst.

Exxon faldt 0,8 pct., og ConocoPhillips dykkede 2,5 pct.

Blandt enkeltaktierne droppede Roku, der producerer apparater til streaming på tv, efter to dage med massive stigninger. Tirsdag var det slut, idet aktiekursen faldt 13,5 pct. efter at være næsten fordoblet de to foregående dage.

Verdens største byggemarkedskæde, Home Depot, overgik indtjeningsprognosen og opjusterede forventningerne til 2017. Aktien steg efterfølgende 1,6 pct.

Advance Auto Parts bekræftede helårsprognosen og slog forventningerne til kvartalsresultaterne. Aktien steg 16,3 pct.

Efter børstid kom det frem, at Warren Buffett's Berkshire Hathaway har solgt endnu en stor andel i selskabets aktiepost i IBM. Berkshire reducerede ejerandelen med 32 pct. i tredje kvartal til ca. 37 mio. aktier og har dermed skudt mere end halvdelen af den oprindelige aktiepost af.

Samtidig har Berkshire øget ejerandelen i Apple med 3 pct. og er også blevet Bank of Americas største aktionær ved at udnytte warrants til 700 mio. aktier.

IBM faldt 0,6 pct. i eftermarkedet, mens Apple steg 0,1 pct.