Aktier: Olien trækker op i et marked med forvirrende signaler

Der er blandede signaler på finansmarkederne torsdag morgen inden børshandelen går i gang i Europa.

Foto: BRENDAN MCDERMID. Arkvifoto: Positivt fokus på den globale containerindustri og højere oliepriser giver torsdag dobbelt støtte til Mærsk-aktierne, der stiger 2,0 pct. til 11.500 kr. for B-aktiens vedkommende, og som dermed bidrager til den positive udvikling i det samlede eliteindeks, C20 Cap, der ved middagstid stiger 0,3 pct. til 1075,76.
Læs mere
Fold sammen

Det tegner umiddelbart til en åbning med meget små udsving, måske let til den positive side, når aktiehandelen starter klokken 9 dansk tid.

Handelen med futures, der lader investorer spekulere i fremtidige indeksniveauer, indikerer marginale stigninger, og der er blandt andet medvind fra en styrkelse af olieprisen. Omvendt er der fald på de fleste asiatiske børser i de danske morgentimer.

»Det er meget blandet. Markedet er lidt forvirret, da vi har haft så mange retningsskift«, udtaler Tareck Horchani, vicechef for aiastisk aktiehandel hos Saxo Capital Markets ifølge Marketwatch.

Onsdag faldt C20 Cap-indekset med 0,05 pct. til 1072,87 på en dag, hvor der ellers var stigninger på 0,3 til 0,4 pct. i de toneangivende europæiske aktieindeks.

Herhjemme er det tyndt med nyheder fra C20-selskaberne torsdag, mens der er en håndfuld regnskaber at holde øje med uden for eliteindekset.

OLIEN HJÆLPER MÆRSK

A.P. Møller-Mærsk kan dog nyde fordel af bedringen i oliepriserne, der tog et hop opad onsdag oven på nye tal, der viste overraskende lave olielagre i USA. Siden er olieprisen fortsat opad, så en tønde Brent-olie koster 52,50 dollar ved 8-tiden mod lidt over 52 dollar ved børslukketid onsdag.

Vestas' halvejede datterselskab, MHI Vestas, er et skridt nærmere en bestilling på minimum 680 megawatt (MW) til offshoreprojekterne Borssele 3 og 4 i Holland, da der er indgået en betinget kontrakt, oplyser selskabet. Indtjening fra aftalen ligger dog langt ude i fremtiden, da møllerne først ventes opstillet i 2020.

Genmab har vedtaget et nyt bonusprogram, og det er under luppen i dagbladet Børsen. Ifølge avisen er programmet tæt på storaktionæren ATP's smertegrænse for den slags.

NNIT FÅR NEGATIV ANBEFALING

Uden for C20 er der blandt andet fokus til NNIT, da it-aktien får negativ opmærksomhed fra Nordea. Bankens analytikere indleder dækning af NNIT med anbefalingen "sælg" og et kursmål på 160 kr., hvilket er 15 pct. under onsdagens lukkekurs på 188,50 kr. NNIT blev børsnoteret af Novo Nordisk i kurs 125 i marts 2015 og har været oppe at toppe i mere end 280 kr. i midten af 2016.

Simcorp har fundet sin nye finansdirektør, efter at den sidste måtte forlade selskabet under mystiske omstændigheder. Michael Rosenvold kommer til fra en lignende stilling i Rambøll og tiltræder senest 1. oktober. Den midlertidige finansdirektør, Søren Strøm, fortsætter som minimum indtil da. Der fragår desuden 6,25 kr. i udbytte fra Simcorp torsdag, hvilket kan presse aktien.

På regnskabsfronten kom der sent onsdag tal fra Fast Ejendom Danmark, hvis indtægter faldt i 2016, og det ser de også ud til at gøre i 2017 ifølge første prognose. Der kommer intet udbytte til aktionærerne, men der er dog planer om et aktietilbagekøb for 10 mio. kr., eller godt 4,3 pct. af børsværdien.

Torsdagens kalender viser planlagte regnskaber fra Flügger, SP Group, Nordicom og DLH. Sidstnævnte har dog taget noget af spændingen ud af regnskabet ved at offentliggøre foreløbige tal tidligere i marts i forbindelse med et strategiskifte.

Desuden er det værd at lægge mærke til, at Brdr. A&O Johansen torsdag foretager et aktiesplit, så hver aktie bliver til ti nye, mens Lollands Bank handles uden retten til udbytte på 10 kr. per aktie.