Aktier: Oliehop sendte de europæiske markeder op

En stor stigning til oliepriserne ud på eftermiddagen sendte mandag de europæiske aktier fra et minus til et pænt plus over en bred kam.

Læs mere
Fold sammen

Omsætningen var dog fortsat relativt lav, mens investorerne kiggede frem mod regnskabssæsonen for tredje kvartal, der for alvor bliver taget hul på i de kommende uger.

FTSE 100-indekset i London steg 0,8 pct., mens CAC 40 i Paris løftedes 1,1 pct., og DAX-indekset i Frankfurt steg 1,3 pct. Stoxx 600-indekset løftedes samtidig 0,7 pct.

Det var særligt en stor stigning i oliepriserne, der var med til at trække aktierne op, efter at Ruslands præsident, Vladimir Putin, afslørede, at Rusland er klar til at fastfryse eller sågar reducere sin olieproduktion.

Det sendte olieprisen pænt i vejret, og i Stoxx 600-indekset var industrigruppen for olie- og gasselskaber da også den mest stigende med et plus på 2,0 pct.

Knap så godt går det for franske Ingenico, der laver betalingsterminaler til blandt andet Nets. Selskabet har fået sænket sin anbefaling hos den britiske storbank Barclays, der nu anbefaler "ligevægt" mod tidligere "overvægt".

Aktien faldt 1,6 pct. til 71,66 euro.

Andetsteds fortsatte forhandlingerne mellem Deutsche Bank og de amerikanske myndigheder i sagen om kritisabel markedsføring af realkreditobligationer i forbindelse med finanskrisen.

Deutsche Bank-aktien steg 3,3 pct. til 12,49 euro.