Aktier: Oliefirmaer skyder op i rolige markeder

De europæiske aktiemarkeder tager en puster mandag middag oven på den seneste tids mange regnskaber, og der er relativt beskedne udsving i kurserne.

Lidt over middag ligger det paneuropæiske Stoxx 600-indeks med et fald på 0,1 pct., mens de toneangivende indeks på børserne i Paris og Frankfurt går tilbage med 0,2 pct. Til gengæld er der fremdrift i London, hvor FTSE 100-indekset stiger 0,2 pct.

Et af de selskaber, der er med til at sikre det samlede plus i den engelske hovedstad, er Tullow Oil, hvis aktie stiger 3,3 pct. til 201,50 pence. Ligesom andre olierelaterede virksomheder nyder firmaet mandag godt af en stigning i olieprisen på knap 3 pct.

Olieprisstigningen hænger sammen med, at de olieeksporterende lande i samarbejdet Opec i løbet af weekenden er blevet enige om fortsat at holde produktionen nede.

- Det vil betyde, at den daglige produktion reduceres med cirka 1,8 mio. tønder olie.

- Detaljerne i planen vil blive fremlagt på næste møde blandt Opec-medlemmerne den 24.-25. maj, men den russiske olieminister Novak udtrykker sikkerhed for, at medlemsnationerne vil bakke op om aftalen, skriver Jyske Bank i en analyse.

En anden olierelateret virksomhed, der nyder godt af de højere priser på den sorte råvare, er det østrigske energiselskab OMV, som ligger til 45,29 euro efter en stigning på 6,8 pct. Derved topper OMV mandag middag Stoxx 600-indekset.

Ud over de højere oliepriser er den østrigske aktie også begunstiget af en hævet anbefaling hos investeringsbanken Barclays.