Aktier: Olieaktierne sprudlede i positivt marked

Omkring tre fjerdedel af aktierne i det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 steg tirsdag. En tyrkertro på, at en amerikansk renteforhøjelse er udskudt nogle måneder, var vand på aktieinvestorernes mølle.

Læs mere
Fold sammen

Stoxx 600-indekset steg 1,1 pct. til i overkanten af 346.

»Nu ved investorerne, at en renteforhøjelse i USA ikke længere indgår i ligningen efter Janet Yellens tale mandag aften,« siger Naeem Aslam, der er markedsanalytiker hos TF Global Markets UK, til Bloomberg News.

Han fremhævede også, at de økonomiske forhold i eurozonen er i bedring.

Den gruppe, der leverede den største stigning tirsdag, var de olierelaterede selskaber, der steg mere end 2 pct. Med til at hjælpe dem til vejrs var en stigning i olieprisen for anden dag i træk.

Hollandske Royal Dutch Shell venter at kunne skære i sine udgifter 30 pct. mere end oprindeligt meddelt efter aftalen om at købe BG Group for rundt regnet 333 mia. kr. Det skrev Financial Times. Shell steg tæt på 4 pct. tirsdag.

Selv om finske Outotec nedjusterede forventningerne, steg aktien alligevel 4 pct. på børsen i Helsinki. Outotec, der som FLSmidth leverer udstyr til mineindustrien, nedjusterede sine forventninger til væksten i servicedivisionen, der også er et stort og voksende område hos FLSmidth.

Den britiske sportsudstyrskæde Sports Direct erkender at have betalt sine lagerarbejdere for lidt i løn, fordi de i deres fritid skulle bruge tid på at stå i kø til et sikkerhedstjek. Sports Direct-aktien steg mere end 5 pct., men er dog til faldet hele 44 pct., siden den engelske avis The Guardian afslørede kritisable arbejdsforhold hos kæden.