Aktier: Olieaktier trækker ned i flade markeder

Mens det danske aktiemarked viser gode takter onsdag middag, så er det en noget nær flad udvikling, der præger de øvrige børser i Europa.

Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

I London, Paris og Frankfurt rykker de toneangivende indeks sig blot op til 0,2 pct., og det paneuropæiske Stoxx 600-indeks ligger marginale 0,02 pct. lavere.

Ses der på sektorer, er der fald i aktier inden for mineindustrien, ligesom olieaktierne trækker ned. Det bliver dog opvejet af små plusser i flere af de øvrige sektorer.

FALD I OLIEPRISEN

Olieaktierne er presset af et fald i oliepriserne. En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag 50,83 dollar, hvilket er 2 pct. lavere end tirsdag.

Blandt olieaktierne falder Statoil 1,6 pct., og Total og Royal Dutch Shell dykker begge 0,7 pct. På Oslo-børsen falder Norsk Hydro desuden 4,5 pct.

Onsdagens hidtil største stigning i Stoxx 600 tilfalder svenske Ericsson med et plus på 4,6 pct. Stigningen kommer, efter at investeringsfirmaet Cevian Capital har købt en 5,6 pct. aktiepost i selskabet.

BØRSDEBUT

På børsen i Stockholm har internettøjbutikken Boozt fået en god start som børsnoteret virksomhed. Ved middagstid ligger aktien i 75,25 svenske kr., efter at der under børsintroduktionen blev solgt aktier til 62 svenske kr.

Selskabet, der har hovedsæde i Malmø, men er stiftet af to danskere, har i forbindelse med udbuddet solgt i alt omkring 26 mio. aktier.

Heraf kommer størstedelen fra eksisterende aktionærer, men der er også solgt 6,45 mio. nye aktier, hvilket giver Boozt et nettoprovenu på 384 mio. svenske kr.