Aktier: Olieaktier trækker brede plusser

De amerikanske aktier følger den positive stemning, der generelt præger det europæiske marked tirsdag, i den indledende handel på Wall Street.

Læs mere
Fold sammen

I Europa samles der op efter de tunge lussinger, der blev uddelt fredag og mandag, og samme tendens følges på vest for Atlanten.

De lussinger fik man nemlig også i USA som reaktion på folkeafstemningen i Storbritannien, der viste, at et flertal af briterne ønsker at forlade EU-samarbejdet. Men tirsdag er der igen bedring at spore - også i USA.

Fra start stiger S&P 500-indekset med 0,9 pct., mens Nasdaq-indekset løftes 1,2 pct., og Dow Jones-indekset stiger 0,8 pct.

Man skal dog passe på med at blive for optimistisk, lyder advarslen fra Société Générale.

- Markederne hopper, og de kan hoppe yderligere, men skyerne i horisonten er mørke, og de er ægte, siger Kit Juckes, der er strateg hos Société Générale, ifølge CNN Money.

På selskabssiden er der fokus på blandt andet olieselskaberne, der qua deres cykliske natur var presset hårdt fredag og mandag, hvor panikken holdt markederne i et jerngreb. Dertil kom en tungt faldende oliepris i kølvandet på chokresultatet fra afstemningen.

Men den bevægelse er vendt tirsdag, hvor der igen samles op på aktiemarkederne, og hvor oliepriserne atter er i fremdrift. En tønde WTI-olie til levering i august handles tirsdag eftermiddag til 47,46 dollar, svarende til en stigning på 2,4 pct. fra sent mandag.

Det sender Chesapeake Energy op med 5,5 pct. til 4,29 dollar i tirsdagens tidlige handel, mens Chevron løftes 1,0 pct. til 101,37 dollar, og Exxon Mobil stiger 1,1 pct. til 89,86 dollar.