Aktier: Olieaktier dykker i rødt marked

Det amerikanske aktiemarked åbner med mindre fald onsdag eftermiddag, hvor en række olieselskaber har en skidt dag efter et nyt fald i olieprisen.

 

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag eftermiddag 36,89 dollar mod 37,65 dollar tirsdag eftermiddag, mens den amerikanske WTI-olie er faldet med cirka samme hast det seneste døgn.

Olieselskaberne Exxon, Schlumberger og Chevron åbner alle med fald i niveauet 1-1,4 pct. Det generelle marked er også åbnet i negativt terræn, hvilket dog er med noget mindre fald.

De tre toneangivende amerikanske aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, falder fra åbningen 0,2-0,3 pct. Dermed er stemningen vendt i forhold til tirsdag, hvor der var stigninger på omkring 1 pct. i de tre store indeks.

- Der er så få spillere på markedet, så få bøger åbne og så få nye positioner at tage, så der kan nærmest ske hvad som helst i et så illikvidt miljø, siger Andrew Brenner, obligationschef ved National Alliance Capital Markets, til Bloomberg News.

Ser man over hele året, er S&P-indekset steget under 1 pct. og halter dermed et stykke efter Europa, hvor det brede Stoxx 600-indeks for eksempel er steget omkring 8 pct.

Tilbage blandt selskaberne har der onsdag været nyt fremme omkring Pep Boys, der fremstiller dele til biler.

Selskabet har droppet en tidligere fusionsaftale med den japanske dækproducent Bridgestone og har i stedet indgået en aftale med aktivistinvestoren Carl Icahn om en handel til 18,50 dollar per aktie.

Pep Boys-aktien falder knap 3 pct. til 18,40 dollar, hvilket dog skal ses i lyset af en stigning på 9 pct. tirsdag, hvor budkrigen også rasede.

I en anden boldgade har der onsdag været fokus på Apple. Selskabet har accepteret en bøde på 318 mio. euro, efter at den amerikanske teknologigigant er nået til enighed med de italienske skattemyndigheder om et forlig.

Sagen har omhandlet, at Apples italienske datterselskab har undgået at betale selskabsskat i årene 2008-2013 ved at bogføre 880 mio. euro i Irland, skriver den italienske avis La Repubblica ifølge Bloomberg News.

Apple-aktien falder 0,6 pct. fra start.

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk