Aktier: Olie- og gasaktier ned efter Cop21 og pressede oliepriser

Der er grønt på børserne i Europa - men ikke alle aktier rider med på den grønne bølge.

Der var inden markederne åbnede spået medvind til de aktier, der relaterer sig til grøn energi, efter at verdens lande fik en klimaaftale forhandlet hjem i Paris i weekenden på Cop21. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIGUEL MEDINA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ser man på underindeksene på det brede europæiske indeks Stoxx 600, er det eneste indeks i minus mandag morgen de olie- og gasrelaterede selskaber.

Indekset falder i niveauet omkring 0,3 pct., mens Stoxx 600 samlet set stiger med 0,4 pct.

Det østrigske energiselskab OMV falder 3,4 pct., olieserviceselskabet Subsea 7 er nede med 2,3 pct., mens Tullow Oil, Lundin Petroleum og Seadrill falder henholdsvis 2,1 pct., 1,7 pct. og 1,6 pct.

I den anden ende af underindekset ligger danske Vestas i top med en stigning på 2,5 pct. efterfulgt af selskabets spanske konkurrent Gamesa, der er oppe med 1,6 pct.

Der var inden markederne åbnede spået medvind til de aktier, der relaterer sig til grøn energi, efter at verdens lande fik en klimaaftale forhandlet hjem i Paris i weekenden på Cop21.

Oveni kommer, at olieprisen fortsat er under pres. Og det svækker de selskaber, der er i eller henvender sig til den branche.