Aktier: Også lettelse i sigte på Wall Street

Investorerne på Wall Street ser også ud til at fejre den græske gældsaftale mandag med kursstigninger.

I timerne op til børsåbning efter weekenden ligger de amerikanske futuresindeks, der afspejler investorernes bud på fremtidige indeksniveauer, til stigninger på 0,6 til 0,8 pct. for de tre toneangivende amerikanske aktiemålere: S&P 500, Dow Jones og Nasdaq.

Mandag er også helt tom for nøgletal i USA, så fokus er mere eller mindre helt rettet mod de makroøkonomiske perspektiver i den græske aftale, som indebærer nye hjælpelån til landet krydret med skrappe reform- og sparekrav, som skal stemmes igennem i det græske parlament i de kommende dage.

I denne uge er der dog også mange regnskaber at tage højde for. Tirsdag gælder det blandt andet Johnson & Johnson, JPMorgan Chase, Wells Fargo og Yum! Brands. Onsdag er Blackrock, Bank of America, Intel og Netflix på banen, og torsdag er der en stor regnskabsbuket, der blandt andet tæller Google, Goldman Sachs og Citigroup.

På længere sigt vil investorerne også begynde at interessere sig for udsigterne for en renteforhøjelse fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Det perspektiv er muligvis rykket tættere på med den græske aftale, da netop europæisk uro blev angivet som en mulig årsag til at vente med at hæve renten ved seneste pengepolitiske møde i centralbanken.

Topkomitéen i Federal Reserve mødes igen i slutningen af juli, hvor kun et fåtal af økonomer tror på en renteforhøjelse fra det nuværende niveau på 0 til 0,25 pct. Til gengæld er hovedparten enige om, at det vil ske ved mødet i september ifølge en Bloomberg-rundspørge.

/ritzau/FINANS

 

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk