Aktier og obligationer falder efter ECB-meldinger

De danske aktier og obligationer har taget sig et dyk, efter at chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, torsdag eftermiddag holdt pressemøde efter en rentemeddelelse, hvor den ledende rente blev fastholdt.

Læs mere
Fold sammen

C20 Cap-indekset er gået fra et plus til at ligge omkring et uændret niveau efter Draghis pressemøde, hvor ECB-chefen afslørede, at inflationen i eurozonen formentlig vil forblive lav i en "forlænget" periode.

Samtidig sænker ECB sin prognose for inflationen i 2013 og 2014, hvor der nu ventes prisstigninger på henholdsvis 1,4 pct. og 1,1 pct. mod tidligere ventet 1,5 pct. og 1,3 pct.

Centralbanken løftede dog også sin vækstprognose for 2014 og venter nu en BNP-vækst i eurozonen på 1,1 pct. næste år mod tidligere ventet 1,0 pct.

Renten på den toneangivende danske statsobligation er desuden gået fra 1,85 pct. inden pressemødet til 1,89 pct., og bevægelserne er tilsvarende i Tyskland, hvor den toneangivende rente er steget fra 1,81 pct. til 1,86 pct., mens det toneangivende aktieindeks, DAX, er faldet fra et mindre plus til et mindre minus.