Aktier: ØV for en fredag

Det ser rigtig skidt ud i det danske elite indeks i dag. C20-indekset er nede med hele 2,81 pct. i niveau 476,80. Eneste lyspunkt i mørket er FLSmidth der har en mindre stigning.

Udsigterne til markante synergieffekter efter opkøbet af canadiske GL & V giver i dag FLSmidth et lille kursløft i et ellers surt marked.

Hvor stor påvirkningen fra opkøbet bliver på det indestående regnskabsår oplyses i forbindelse med offentliggørelsen af halvårsregnskabet om små 14 dage, men koncernchef hos FLSmidth & Co., Jørgen Huno Rasmussen, siger til RB-Børsen:

"Vi betragter det her som den mest positive begivenhed for FLSmidth i flere årtier".

Aktien ligger i skrivende stund i kurs 452,50, hvilket er 0,33 pct. oppe fra i morges. Dog er kursen faldet lidt siden den tidligere på dagen lå i 462,00.

Dagens store taber er Vestas som smider hele 4,70 pct. og nu ligger i kurs 344,5. Vestas bliver dog skarpt forfulgt af flere andre, bl.a. GN Store Nord og Genmab som taber henholdsvis pct.4,20 pct. og 4,65 pct.

Indeksets banker har også en rigtig skidt dag. Både Sydbank og Nordea falder 4,01 pct. Danske Bank falder en smule mindre, 2,47 pct., til gengæld smed den store bank også hele 3,90 pct. i går.

Hos Daniscos investorer er der stor skuffelse over at bestyrelsen blankt har afvist at udspalte sukkerdivisionen. Denne beslutning har ifølge forslagsstilleren, Ole Steffensen, allerede medført at flere investorer trækker sine investeringer tilbage fra Danisco. Danisco ligger i kurs 413,00, 1,67 pct. nede fra i morges.