Aktier: Østen følger Wall Street trods signalforvirring

De asiatiske investorer følger trop med deres amerikanske kolleger tirsdag morgen. Med Tokyo ude af billedet på grund af en national helligdag, står de resterende markeder i skyggen af Wall Street, der mandag slog om til det positive.

Læs mere
Fold sammen

Det skete efter meldingen om, at Federal Reserve måske alligevel ikke er så negativ omkring den globale økonomiske vækst, og at det kan trække opsvinget i USA så langt ned, at en renteforhøjelse bliver udsat igen.

Mandag sagde Dennis Lockhart, der er chef for Federal Reserve of Atlanta, at han er overbevist om, at udtrykket "senere i år" vedrørende en renteforhøjelse fortsat er gældende.

Det har sendt investorerne i tænkeboks, mens det overvejes, hvad det egentlig er, Federal Reserve mener og fokuserer på, og usikkerheden om, hvorvidt det nu præger markederne.

- Selv om vi måske ser en moderat positiv dag for asiatiske aktier i dag efter stigningerne i de amerikanske aktier, er det svært at se trenden blive opretholdt på grund af bekymringerne over Federal Reserves politik. Feds modvilje mod at hæve renterne fra det yderst lempelige niveau synes at angive, hvor skrøbelig den amerikanske økonomi kan være, især hvis man ser uden for arbejdsmarkedet, siger porteføljechef Tim Schroeders fra Pengana Capital Ltd. til Bloomberg News.

Generelt ligger de fjernøstlige børser i plus med Hongkongs Hang Seng-indeks i front med et plus på 0,7 pct.

Også de kinesiske aktiebørser på fastlandet følger med udviklingen med stigninger i Shanghai Composite og CSI 300-indekset på 0,7 pct.

Blandt de øvrige markeder er Taiex-indekset i Taiwan i plus med 0,5 pct., og Sydkoreas Kospi-indeks øger 0,6 pct., mens Singapores Straits Times stiger 0,5 pct., og Sydneys ASX-indeks står til at lukke med et plus på 0,3 pct.

Tirsdag morgen er de amerikanske aktiefutures tilbage i negativt territorium. Ved 6.45-tiden ligger futures med fald på omkring 0,2 pct.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 Lukket

Topix Lukket

Hongkongs Hang Seng 0,7

China Shanghai Composite 0,7

China CSI 300 0,7

Taiwan Taiex 0,5

Sydkoreas Kospi 0,6

Indiens BSE Sensex 0,3

Singapores STI 0,5

Sydney ASX 200 0,3

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.45