Aktier: Øretæver i luften efter flot første kvartal

Efter et fantastisk første kvartal, kan de danske aktieinvestorer se frem til øretæver, når fondsbørsen åbner for handlen i andet kvartal onsdag morgen.

Læs mere
Fold sammen

De internationale aktiemarkeder har haft en markant negativ tendens siden det danske marked lukkede tirsdag med fald i det amerikanske S&P 500 indeks på 0,5 pct. efter danske lukketid.

Og onsdag morgen fortætter faldene i Asien, hvor det japanske marked ligger med et minus på 0,7 pct., og S&P futuren falder yderligere i samme størrelsesorden.


C20 Cap indekset faldt tirsdag 0,7 pct. til 983,70.

Investorerne skal indprise en mindre ordrebyge hos Vestas som kom tirsdag. Kvartalet blev sluttet af med fire møllebestillinger på i alt 147 megawatt (MW) på på kvartalets sidste dag. Vestas ha samlet annonceret 1332 MW i ordrer i løbet af årets første tre måneder, hvilket er en klar rekord for det kvartal.


Samtidig forlyder det ifølge Berlingske Business at formand Bert Nordberg fortsat er interesseret i at få en storaktionær ind blandt ejerkredsen. Men der ledes ikke længere aktivt efter en. Vestas faldt tirsdag 0,8 pct. til 287,90 kr.

SAS har indgået en overenskomst med den danske pilotforening, DPF, som dækker cirka en tredjedel af alle piloter i selskabet. Der mangler dog stadig aftaler med den svenske og de to norske foreninger, hvor overenskomsterne udløber onsdag. SAS lukkede uændret i 13,10 kr.


Carlsberg har fået justeret kursmålet op af schweiziske UBS. Bankens analytikere spår nu en kurs på 600 kr. mod tidligere 500 kr., rapporterer Bloomberg. Anbefalingen er fortsat ”neutral”.

Til gengæld er der opstået problemer i Kina som hidtil har været en vigtig bidragyder til vækst. Kommunistpartiets kamp mod korruption rammer både embedsværkets festlyst og ølkæmpens vækstmotor i hjertekulen, ifølge Dagbladet Børsen. Og fra Rusland viser statistik at ølsalget i den russiske detailhandel faldt med 1,1 pct. i februar sammenlignet med samme måned året før. Carlsberg lukkede med et plus på 0,5 pct. i 574) kr.


Rockwool får også justeret kursmål opad, omend det kun drejer sig om en justering på 25 kr. til 925 kr. Det er HSBC der drejer på mål-knappen, mens anbefalingen stadig lyder på ”køb”. Rockwool faldt 0,6 pct. til 812 kr.

Bang & Olufsen steg ikke mindre end 28 pct. tirsdag efter salget af koncernens Automotive-division. Amerikanske Harman Corporation betaler 1,2 mia. kr. for bilstereo, og der falder også lidt af for fremtidige licenser. Onsdagens aviser bringer forskellige tolkninger af, hvor Struer-selskabet står nu, og hvad pengene skal bruges til. B&O lukkede i 64 kr.


Investorer i Novozymes kan se over Atlanten efter nyheder, når Monsanto afleverer regnskab for andet kvartal. Novozymes-aktien faldt tirsdag 1,2 pct. til 318 kr. efter skriverier om kinesiske problemer.

Novo Nordisk har fået løftet kursmålet af storbanken Barclays. Målet lyder nu på 395 kr. mod 351 kr. hidtil. Aktien fald 1,3 pct. til 372 kr.


Den amerikanske fragt- og logistikkoncern UTI Worldwide, som danske DSV har haft et godt øje til som opkbskandidat, har sendt et sæt svage forventninger til det kommende år på gaden. DSV faldt 0,3 pct. til 216,30 kr.


/ritzau/FINANS