Aktier: Øget risikolyst holder markedet i lille plus

De europæiske aktier ligger højere for tredje dag i træk tirsdag middag. Det skyldes blandt andet en øget tro på, at centralbankerne verden over vil holde stimulerende pengepolitik i længere tid, skriver Bloomberg News.

Læs mere
Fold sammen

De brede europæiske Stoxx 600-indeks stiger 0,1 pct. til 358,67. Noget mindre end mandagens stigning på godt 3 pct.

I bunden ligger det britiske medicinalselskab BTG, der falder godt 9 pct. til 601 pence. Det største fald på én dag i syv år. Selskabet har meddelt, at salget af selskabets produkt Varithena skuffer, og derfor vil omsætningen i regnskabsåret komme ud i den nedre halvdel af selskabets tidligere udmeldte interval på 410 mio. pund til 440 mio. pund.

Også det af AB Inbev ombejlede Sabmiller ligger i den tunge ende i Stoxx 600-indekset. Aktien falder 2,6 pct. til 3666 pence.

Verdens næststørste bryggeri har givet verdens største bryggeri, AB Inbev, en kurv i drøftelserne om en eventuel sammenlægning af de to. Sabmiller skulle ifølge Bloomberg News have afvist det første købstilbud fra AB Inbev. Ifølge Bloomberg News var tilbuddet for lavt og skulle have lydt på lige over 40 pund (4000 pence) per aktie.

AB Inbev skulle efter at være blevet afvist i døren være gået i tænkeboks, og det er derfor endnu ikke sikkert, hvad næste skridt bliver. Ifølge Bloomberg News kan udgangen af forhandlingerne således også blive, at AB Inbev vælger at droppe sine opkøbsplaner.

Af de godt 400 aktier i Stoxx 600-indekset, der stiger, ligger norske TGS Nopec Geophysical, der er et konsulentfirma med primærekspertise inden for geologiske undersøgelser. Aktien stiger 4,8 pct. til 164 norske kr.

Der er ikke selskabsspecifikke nyheder om selskabet, men finanshuset Barclays anbefaler såkaldte "seismiske aktier", som et godt køb, hvis olieprisen skal op.

Hollandske SBM Offshore stiger næstmest efter at have accepteret en bøde på 1 mia. brasilianske real til Petrobas i en gammel sag. Bødens størrelse er mindre end frygtet af blandt andre finanshuset Bernstein. Aktien stiger 4,7 pct. til 12,50 euro.