Aktier: Øget privatforbrug skyder amerikanske aktier op

Privatforbruget i USA steg i maj. Og det honorerer det amerikanske aktiemarked ved åbningen torsdag.

Læs mere
Fold sammen

Privatforbruget i USA steg i maj. Og det honorerer det amerikanske aktiemarked ved åbningen torsdag.

Dow Jones åbner med en stigning på 0,4 pct. Det samme gør Nasdaq. S&P 500 stiger med 0,1 pct.

Stigningen sker, efter at alle tre markeder var sluttet i minus onsdag.

Byggeudvikleren Lennar Corp stiger med 4,2 pct. til 51,06 dollar, efter at USA's næststørste byggeselskab fremlagde et flot regnskab for andet kvartal, kort før børsen lukkede onsdag.

Fødevareselskabet Sysco Corp steg med 3,1 pct. til 38,75 dollar, efter onsdag at være faldet som følge af, at et forsøg på at overtage US Foods Inc. blev blokeret af en føderal domstol. Monstano Co falder med 5,7 pct. til 106,32 dollar, efter at såsædkoncernen onsdag måtte erkende, at de lave priser på korn og sojabønner ser ud til at vare ud over 2015.

Allerede inden åbningen af markederne i USA var der udsigt til plusser, da futures for Dow Jones steg med omkring 0,4 pct. til 17.947. S&P 500 steg med 0,3 pct. til 2106,8. Og Nasdaq 100 steg med 0,354 pct. til 4531,8.

Stigningen i det amerikanske marked torsdag skyldes optimisme omkring USA's økonomi. Den amerikanske regerings analyseinstitut, Bureau of Economic Analysis, offentliggjorde klokken 14.30 tallene for personligt forbrug. Og det steg i maj med 0,9 pct. Det overgår forventningen på 0,7 pct.

Den amerikanske optimisme kommer blandt andre medicinalkoncernen Eli Lilly & Co til gode. Selskabet stiger med 5,0 pct. efter forlydender om, at en britisk domstol har afsagt en kendelse i selskabets favør i en sag om patent på et vitamin.

Citigroup går 0,3 pct. frem, efter at data indsamlet af Freeman & Co. viser, at den amerikanske bank mere end firedoblede indtægterne på afgifterne i Mellemøsten i årets første fire måneder.

Cree Inc. dykker derimod 11,7 pct., efter at lysdiode-fabrikantens prognose for årsregnskabet ikke lever op til analytikernes forventninger.

/ritzau/FINANS

 

Andreas Antoni Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk