Aktier: Øget nervøsitet trækker ned efter solid start i Asien

De asiatiske aktiemarkeder får lidt af det tabte tilbage onsdag morgen, hvor investorernes nervøsitet igen er på vej op.

Tokyo-markedet er klart en frontløber i kraft af en markant svækkelse af den japanske yen, der lægger alen til indtjeningen hos de japanske virksomheder. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANTHONY WALLACE

Fornyede fald i de amerikanske aktie-futures efter en ellers positiv start understreger den underliggende frygt efter kraftige kursfald i de globale aktier i løbet af de seneste dage.

MSCI's brede aktieindeks for Asien-Stillehavsområdet uden for Japan ligger med et plus på 0,8 pct. efter at have toppet med en stigning på 2 pct. i den tidlige handel.

Selv om de fleste analytikere begynder at tro på, at udsalget er aftaget, så volatiliteten kan falde til ro, er udsigten til monetære stramninger over hele kloden fortsat en udfordring på lang sigt.

»Hvis vi ser på nogle af drivkræfterne i den seneste volatilitet - den naturlige korrektion og udsalget i obligationsmarkedet - forventer vi ikke, at disse faktorer vil bidrage til en lang periode med ekstrem volatilitet«, siger seniorøkonom Tom Kenny fra ANZ i Sydney til Reuters.

Han vurderer, at korrektionen sandsynligvis er en sund udvikling og ikke afspejler en nedgang i de makroøkonomiske udsigter med fald på mere end 3,1 pct.

Tokyo-markedet er klart en frontløber i kraft af en markant svækkelse af den japanske yen, der lægger alen til indtjeningen hos de japanske virksomheder.

Nikkei-indekset stiger 1,3 pct., og det bredere Topix-indeks ligger med en gevinst på 1,7 pct.

De kinesiske aktiemarkeder på fastlandet følger ikke med. Shanghai Composite falder 0,8 pct., og CSI 300-indekset dropper 1,1 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks til gengæld handles med et plus på 1,3 pct.

De amerikanske aktiefutures har vendt en positiv start til kursfald på 0,5-0,8 pct.

Indeks Udvikling (%) Nikkei 225+1,3 Topix+1,7 Hongkongs Hang Seng+1,3China Shanghai Composite-0,8China CSI 300-1,1 Taiwan Taiex+1,7 Sydkoreas Kospi-1,4 Indiens BSE Sensex+0,4 Singapores STI+0,4 Sydney ASX 200+0,9

Indeksværdi kl. 6:50.