Aktier: Obamacare-erstatning sendte sundhedsaktier op

Sundhedssektoren var i fokus på det amerikanske aktiemarked torsdag, hvor en gruppe republikanere i det amerikanske senats forslag til erstatning af sundhedsreformen Obamacare lå klar.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Det fik sundhedsaktierne til at stige over en bred kam, og underindekset S&P healthcare steg med 1 pct., mens selve S&P 500-indekset faldt 0,04 pct.

Blandt de mest stigende i indekset var biotekselskabet Gilead, der blev løftet med 4,4 pct.

- Forslaget er mere fordelagtig og positivt for industrien end ventet, vurderer Jeff Jones, porteføljemanager ved Gabelli Funds, over for Reuters.

En afstemning om forslaget i Senatet kan finde sted torsdag i næste uge, skriver flere amerikanske medier.

De to andre toneangivende indeks, Dow Jones og Nasdaq, var uden større bevægelser og henholdsvis faldt 0,06 pct. og steg 0,04 pct.

Blandt enkeltaktierne endte Oracle 8,6 pct. højere, efter at selskabet onsdag aften kom med et stærkt regnskab for de tre måneder frem til udgangen af maj.

Indtjeningen blev opgjort til 89 cent per aktie mod et analytikerestimat på 78 cent ifølge Bloomberg News, mens nettoresultatet steg 15 pct. til 3,2 mia. dollar.

Forud for åbningen torsdag var der desuden regnskab fra boghandleren Barnes & Noble, og det viste et underskud på 13,4 mio. dollar i regnskabsårets fjerde kvartal. Det overraskede dog ikke markedet, som sendte aktien op med 7,7 pct.

Konsulentfirmaet Accenture faldt derimod 4,0 pct. efter sit regnskab, hvor selskabet justerede forventningerne til omsætningsvæksten for hele året til 6-7 pct. fra tidligere 6-8 pct.

Der var ligeledes opmærksomhed om Staples, der sælger kontorartikler. Selskabets aktie steg 6,2 pct. efter skriverier hos Reuters om, at kapitalfonden Sycamore Partners er tæt på at købe selskabet.