Aktier: Nytårsstemning på Fondsbørsen

Investorerne har taget hul på det nye år med godt humør og har i skrivende stund handlet samtlige C20-aktier i plus.

Den gode stemning på Fondsbørsen er typisk for førstedagsmarkedet efter nytår, hvor der kommer nye penge til, udtaler en aktiehandler til nyhedsbureauet Direkt. Det betyder, at likviditeten er god, og da overskrifterne i aviserne samtidig taler om, at 2007 bliver et godt år tegner dagen lyst for de danske aktier.

Danske Bank er skudt til vejrs med 1 pct. til kurs 253,5. Banken har i dag meddelt til Fondsbørsen, at Søren Kaare Andersen har valgt at fratræde sin stilling som direktør i BG Bank og dermed koncernledelsen i Danske Bank til fordel for en stilling som ny adm. direktør i Roskilde Bank.

Vestas har placeret sig i den rigtige vindretning og er blæst til vejrs med 1,57 pct. til kurs 242,5. Selskabet har skudt året i gang med en positiv meddelelse om, at de har modtaget en ordre i USA på 56 stk. V80- 1,80MW vindmøller til levering i 3. kvartal 2007 til Smokey Hills-projektet i staten Kansas. Ordren er modtaget fra ENEL North America , som er et af de største selskaber i Nordamerika, der ejer og driver kraftværker for vedvarende energi. Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Novozymes kan notere en stigning på 1,23 pct. til kurs 492. Selskabet er i fokus, efter Dagbladet Børsen i dag skriver om selskabets lancering af et nyt vaskemiddelenzym kaldet Mannaway. Enzymet kan anvendes til at nedbryde guargum, der bruges som et fortykningsmiddel i flere fødevarer, og som kan give genstridige pletter. Enzymet skal hjælpe Novozymes med at realisere ambitionen om svag positiv vækst inden for vaskemiddelenzymer efter flere års tilbagegang i salget.

S&P anbefaler derfor 'køb' af Novozymes-aktien med et kursmål på 540 kr. Hos Jyske Bank rokker nyheden ikke på bankens negative vurdering af aktien, som de mener er for dyr. Det skriver Netposten.dk.

I skrivende stund har William Demant Holding lagt sig forrest i feltet med en stigning på 2,07 pct. til kurs 467,5.

Lige i hælene ligger det nye C20-medlem - FLSmidth & Co. - med en stigning på 1,95 pct. til kurs 366.