Aktier: Nytårsfesten er feset ud i USA - energiaktier faldt mest

De amerikanske aktier sluttede mandag generelt lavere. Det teknologidominerede aktieindeks Nasdaq steg dog.

Energiaktierne satte sig som følge af fald i olieprisen. Dermed ser det ud til, at årets nytårsrally sluttede. Futures på de tunge amerikanske indeks peger også sydover med omkring 0,2 pct. tirsdag morgen i Asien.

S&P 500-indekset faldt mandag 0,4 pct. til 2268,90 og fjernede sig dermed fra rekordniveauet, der blev sat fredag med en stigning i samme størrelse. Slutniveauet var desuden små 6 indekspoint under niveauet ved dansk lukketid. Dow Jones-indekset faldt 0,4 pct. til 19.887,38 efter mandag at være lukket et mulehår fra 20.000-niveauet.

Energiaktierne i S&P 500 faldt med 1,5 pct. og var dermed den mest faldende gruppe i indekset. Olieprisen satte sig 3,8 pct. i mandagens handel, men ligger 0,2 pct. højere tirsdag morgen i 52,05 dollar for en tønde af den amerikanske referenceolie.

Blandt de større fald var rigselskabet Transocean, der satte sig 3 pct., og Range Resources og Soutwestern Energy, der begge satte sig mere end 4 pct.

Også finansaktierne faldt med 0,8 pct. på sektorbasis, men har siden valget af Donald Trump - 8.november - været i forrygende humør og er steget 17 pct., oplyser Bloomberg.