Aktier: Nyt høreapparat giver WDH klar C20-føring

William Demant Holding holder godt fast i toppen af et generelt stigende eliteindeks herhjemme, mens tendensen ellers er let dalende i flere af de omkringliggende lande.

 

Det er lanceringen af et nyt høreapparat, der fra morgenstunden sendte William Demant op i toppen af C20 Cap-indekset. Her har aktien siddet siden og stiger ved middagstid med 4,2 pct. til 685,00 kr.

Samlet vokser det danske eliteindeks med 0,8 pct. til 989,62, mens flere af de øvrige europæiske indeks er gået i rødt eller ligger lige omkring nulpunktet efter fire dages stigninger. De danske aktier bliver dog løftet af enkeltaktier - men har også klaret dårligere end de omkringliggende lande i ugens løb.

- Vi har haft nogle dage, hvor vi underpræsterede, og så trækker William Demant op med en stigning på over 4 pct., og vi har også gode meldinger for Genmab. Vi ser også et lidt afventende marked i Europa frem mod flere bankregnskaber, og vi ser også noget gevinsthjemtagning på netop bankerne, fortæller Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør hos Sydbank.

Kun få aktier falder - TDC og Chr. Hansen med henholdsvis 0,4 pct. til 32,02 kr. og 0,2 pct. til 416,00 kr.

NY SATSNING GIVER LØFTET ANBEFALING

William Demant præsenterede natten til torsdag sin nye store satsning, høreapparatet Oticon Opn, ved en messe i Phoenix, Arizona. Viceadministrerende direktør Søren Nielsen siger til Ritzau Finans, at produktet skal gøres tilgængeligt i alle salgskanaler og blandt andet bruges til at genvinde terræn i den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA).

Nordea har efter annonceringen hævet anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold" og løftet kursmålet med 110 kr. til 735,00 kr.

- Det ser interessant ud, og det er bedre end ventet. Jeg vil blive overrasket, hvis konkurrenterne kan matche det i løbet af 2016, siger analytiker Christian Sørup Ryom fra Nordea.

Der er ligeledes pæn interesse for Genmab, som stiger 1,7 pct. til 928,00 kr., efter at den amerikanske storbank Citigroup har indledt analysedækning af aktien med anbefalingen "køb" med et kursmål på 1140 kr.

ISS blander sig også i toppen af indekset med et løft på 1,7 pct. til 255,00 kr. Servicekoncernen kan sole sig i nyt fra konkurrenten Sodexo, som har leveret vækst på flere store markeder i første halvdel af året.

Mærsk-aktierne ligger også i positivt terræn med en stigning for B-aktien på 1,1 pct. til 8620 kr. Store containerrederier på stribe har de seneste dage varslet rateforhøjelser på ruterne mellem Asien og Europa. Senest har det Hongkong-baserede rederi OOCL torsdag annonceret prisforhøjelser over for sine kunder.

Det norske finanshus DNB har lagt 25 kr. til sit kursmål for FLSmidth, der nu lyder på 265 kr. mod tidligere 240 kr. Anbefalingen er stadig "hold". FLS-aktien stiger med 0,4 pct. til 264,40 kr.

BAVARIAN HENTER 649 MIO. KR.

Uden for C20 har Bavarian Nordic har gennemført et salg af 2,77 mio. nye aktier til 240 kr. per styk via en accelereret bookbuilding-proces. Selskabet har dermed fået cirka 649 mio. kr. ekstra i kassen inden afregning til banker og rådgivere. Pengene skal blandt andet bruges på at fastholde selskabets position inden for udvikling af kræftmidler, fortæller koncernfinansdirektør Ole Larsen til Ritzau Finans.

Aktien stiger ved middagstid med 2,4 pct. til 256,00 kr.

Selskabet bag fodboldklubben AGF, Aarhus Elite, stiger i lyset af gode resultater på grønsværen. AGF slog onsdag aften AaB med 2-0 på udebane i pokalturneringens semifinale, og dermed står aarhusianerne med et godt udgangspunkt inden returkampen i Aarhus.

Det gav i første omgang Aarhus Elite-aktien et løft på omkring 10 pct., mens selskabet i middagshandlen stiger med 3,7 pct. til 0,28 kr. AaB falder til gengæld med 1,7 pct. til 0,29 kr.