Aktier: Nye stigninger på vej i USA

De amerikanske aktier ser ud til at gå endnu en positiv dag i møde torsdag, og dermed ser der ud til at blive fulgt op på en flot onsdag, hvor de tre toneangivende indeks på Wall Street steg med 1 pct.

Torsdag peger futures mod en positiv åbning på omkring 0,9 pct. for alle tre indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, der fortsat ser ud til at ride videre på den bølge af positivitet, der for tiden skyller ind over den amerikanske økonomi.

Torsdag fordøjer investorerne referatet af det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der forudser et solidt økonomisk momentum i USA i 2015. Dermed synes en renteforhøjelse fra centralbanken efterhånden at være skåret i sten, og konsensus blandt økonomerne er da også, at en sådan kommer allerede i den første halvdel af året.

På selskabssiden er der fokus til smykkeforhandleren Signet Jewelers, der havde godt gang i kasseapparaterne i juleperioden. I de otte uger frem mod den 27. december steg kædens salg i sammenlignelige butikker således med 3,6 pct. i forhold til året før.

Det var dog ikke nok til at imponere investorerne, og Signet-aktien sendes ned med 1,9 pct. til 128,31 dollar i det amerikanske formarked.

Regnskabssæsonen er desuden så småt ved at gå i gang på den amerikanske side af Atlanten. Torsdag har Family Dollar rapporteret sine tal for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2014/15, og det var umiddelbart skuffende læsning.

Selskabet realiserede en justeret indtjening per aktie på 0,44 dollar mod ventet 0,62 dollar per aktie blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Family Dollar-aktien falder da også med 0,6 pct. til 78,36 dollar i formarkedet.

Efter lukketid præsenterer Bed, Bath & Beyond sit regnskab for tredje kvartal af regnskabsåret 2014/15, og det er der umiddelbart pæne forventninger til. I formarkedet stiger aktien med 1,3 pct. til 79,23 dollar.