Aktier: Nye salgsmål løfter Bayer i positivt europæisk marked

Efter en flad åbning er de ledende aktieindeks i London, Paris og Frankfurt frem mod tirsdag middag kravlet op i plusser i størrelsesordenen 0,5-0,7 pct. Mange forholder sig imidlertid afventende forud for resultatet onsdag af rentemøder i Bank of Japan og den amerikanske forbundsbank, Federal Reserve.

Læs mere
Fold sammen

Størst opmærksomhed er der på forhånd om meldingerne fra Federal Reserve om renteudsigterne, men Bank of Japan kan komme til at sjæle fokus, hvis banken ændrer i sit enorme QE-program omfattende opkøb af forskellige typer af værdipapirer.

Stoxx Europe 600-indekset ligger ved 12.45-tiden 0,3 pct. højere i 342,38 og bygger dermed ovenpå mandagens stigning, da markedet rettede sig efter en dårlig periode, hvor indekset over en periode på syv dage faldt fra niveauet 350,46.

NYE SALGSTAL FRA BAYER

På børsen i Frankfurt bidrager Bayer til fremgangen med en stigning på 1,7 pct. Det sker, efter at medicinalselskabet har hævet ambitionerne for salget af fem nyligt lancerede lægemidler. Selskabet regner nu med et topsalg på 10 mia. euro mod tidligere 7,5 mia. euro.

Det oplyser selskabet i forbindelse med et investormøde tirsdag.

Det er især Bayers blodfortyndende præparat Xarelto, som skal trække væksten. Her venter selskabet et salg på 5 mia. euro mod tidligere 3,5 mia. euro. Derudover tæller de nye præparater øjemedicinen Eylea, kræftmidlerne Xofigo og Stivarga samt Adempas, der er til behandling af forhøjet blodtryk.

FORTSAT PRES PÅ DEUTSCHE BANK

Derudover fortsætter investorerne med at sælge ud af aktierne i Deutsche Bank. Tirsdag middag ligger den til et fald på 1,8 pct. til 11,495 euro - efter at den fredag og mandag er faldet samlet omkring 11 pct.

Aktien er kommet i strid modvind, efter at det amerikanske justitsministerium har lagt op til et forlig med banken, som indeholder en bøde på omkring 93 mia. kr. i sagen om, at den tyske bank har brugt uærlig markedsføring i forbindelse med de boliglånspakker (mortgage backed securities), banken solgte under finanskrisen.

Deutsche Bank har dog tidligere meldt ud, at man mener, at beløbet på de 14 mia. dollar, eller 93 mia. kr., er for højt. Det er tidligere lykkedes for både Citigroup og Goldman Sachs at nå et forlig, der var mindre, end det myndighederne først krævede af bankerne.

FALD PÅ BØRSEN I MILANO

Det ledende italienske indeks falder derimod 0,7 pct., tynget af et fald i aktien i storbanken Banca Monte dei Paschi di Siena på 4,4 pct. Tirsdag morgen dykkede aktien med 8,4 pct., hvilket udløste et midlertidigt stop af handlen med bankens aktier.

Faldet kom i kølvandet af investorernes tvivl om den kriseplan, som banken har skruet sammen. Aktien kan nu købes til 0,19 euro mod 1,17 euro i begyndelsen af året. Og for seks år siden, skulle man hoste op med over 10 euro for en aktie i Banca Monte dei Paschi di Siena.

/ritzau/FINANS